Marinko Umičević: Vrbas peti, ali Banjaluka prva

Danijel Radujković
Marinko Umičević: Vrbas peti, ali Banjaluka prva

Banjaluka - Predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas Marinko Umičević radostan je kako je protekao Čelendž kup u Banjaluci i istakao da je najveći grad Srpske poslao odličnu poruku u Evropu i svijet.

Banjaluka je četiri dana bila centar Evrope što se tiče ovog sporta, a na kraju titulu je odnio španski Albasete, dok je Vrbas završio na petom mjestu što je najveći uspjeh neke ekipa iz BiH ikada.

- Nadmašili smo sami sebe što se tiče organizacije. Od čelnika INjBF smo dobili ocjenu 8,5 koja je najviša u posljednjih 20 godina. Sve je bilo besprijekorno, uložili smo veliki trud, došlo je sedam ekipa iz pet zemalja i svi su bili zadovoljni. Pobijedila je Banjaluka, iako je Vrbas bio peti. Pokazali smo da možemo biti dobri domaćini, da imamo dušu. Jedan sudija iz Francuske je rekao da se ovako nije osjećao ni u Parizu. Napravili smo pravi posao za Republiku Srpsku, nije bilo nijednog problema, niti incidenta. Sve je ovo bilo za nezaborav i mnogo ljudi je pomoglo u organizaciji. Zahvaljujem dvoranama u "Boriku" i kampusu kao i predsjedniku Miloradu Dodiku i gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću. Ipak, mislim da ćemo završiti u minusu. Jako sam razočaran sponzorima, malo ko nas je podržao što nije uredno. Takođe, nije bilo dovoljno gledalaca - kazao je Umičević.

Košarkaši Vrbasa već su pozvani na turnire u Španiju, Izrael i Tursku. Takođe, ekipa je dobila mnogo učešćem na vrlo jakom turniru sa najboljim evropskim ekipama.

- Bili bi mi žao da se ova generacija nije oprobala sa jakim ekipama. Ovo nam je puno značilo, vidjeli smo gdje smo. Svi igrači su dali maksimum na terenu i van njega. Menadžeri su bili tu, naši igrači su pričali o angažmanima u inostranstvu. Žao mi je što naš najbolji igrač Vladimir Švraka nije dobio dozvolu da igra. To nije bilo u redu i to je veliki hendikep za nas. Sa njim smo mogli do utakmice za treće mjesto, ali ne treba biti nezadovoljan. Ove ekipe imaju višemilionske budžete, svoje dvorane, treniraju dva puta dnevno. Ali na kraju je najveći dobitak što su svi otišli kući zadovoljni i veseli. Niko nije vjerovao da će tako biti. Banjaluka nije ni svjesna kakvu je reklamu je dobila - zaključio je Umičević.

Pehar u vitrinama, čekaju se još dva

Ekipa KKI Vrbas već je osigurala titulu šampiona u NLB ligi, a želja predsjednika kluba je i dupla kruna u BiH.

- Ubrzo, 11. maja, igramo derbi utakmicu za šampiona protiv Gradačca. Vjerujem da ćemo pobijediti. Nakon toga idemo u Novo Mesto na meč NLB lige u kojoj smo već obezbijedili titulu. Ove sezone smo domaćini finala Kupa BiH 25. maja i tu želimo doći do prvog pehara - kazao je Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana