Маринко Умичевић: Врбас пети, али Бањалука прва

Данијел Радујковић
Маринко Умичевић: Врбас пети, али Бањалука прва

Бањалука - Предсједник Кошаркашког клуба инвалида Врбас Маринко Умичевић радостан је како је протекао Челенџ куп у Бањалуци и истакао да је највећи град Српске послао одличну поруку у Европу и свијет.

Бањалука је четири дана била центар Европе што се тиче овог спорта, а на крају титулу је однио шпански Албасете, док је Врбас завршио на петом мјесту што је највећи успјех неке екипа из БиХ икада.

- Надмашили смо сами себе што се тиче организације. Од челника ИЊБФ смо добили оцјену 8,5 која је највиша у посљедњих 20 година. Све је било беспријекорно, уложили смо велики труд, дошло је седам екипа из пет земаља и сви су били задовољни. Побиједила је Бањалука, иако је Врбас био пети. Показали смо да можемо бити добри домаћини, да имамо душу. Један судија из Француске је рекао да се овако није осјећао ни у Паризу. Направили смо прави посао за Републику Српску, није било ниједног проблема, нити инцидента. Све је ово било за незаборав и много људи је помогло у организацији. Захваљујем дворанама у "Борику" и кампусу као и предсједнику Милораду Додику и градоначелнику Слободану Гаврановићу. Ипак, мислим да ћемо завршити у минусу. Јако сам разочаран спонзорима, мало ко нас је подржао што није уредно. Такође, није било довољно гледалаца - казао је Умичевић.

Кошаркаши Врбаса већ су позвани на турнире у Шпанију, Израел и Турску. Такође, екипа је добила много учешћем на врло јаком турниру са најбољим европским екипама.

- Били би ми жао да се ова генерација није опробала са јаким екипама. Ово нам је пуно значило, видјели смо гдје смо. Сви играчи су дали максимум на терену и ван њега. Менаџери су били ту, наши играчи су причали о ангажманима у иностранству. Жао ми је што наш најбољи играч Владимир Шврака није добио дозволу да игра. То није било у реду и то је велики хендикеп за нас. Са њим смо могли до утакмице за треће мјесто, али не треба бити незадовољан. Ове екипе имају вишемилионске буџете, своје дворане, тренирају два пута дневно. Али на крају је највећи добитак што су сви отишли кући задовољни и весели. Нико није вјеровао да ће тако бити. Бањалука није ни свјесна какву је рекламу је добила - закључио је Умичевић.

Пехар у витринама, чекају се још два

Екипа ККИ Врбас већ је осигурала титулу шампиона у НЛБ лиги, а жеља предсједника клуба је и дупла круна у БиХ.

- Убрзо, 11. маја, играмо дерби утакмицу за шампиона против Градачца. Вјерујем да ћемо побиједити. Након тога идемо у Ново Место на меч НЛБ лиге у којој смо већ обезбиједили титулу. Ове сезоне смо домаћини финала Купа БиХ 25. маја и ту желимо доћи до првог пехара - казао је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана