Majstori luka i strijele u Boriku

Bojan Jakovljević
Majstori luka i strijele u Boriku

Banjaluka - Majstori luka i strijele okupili su se juče u banjalučkoj sportskoj dvorani "Borik" koja je za tu priliku bila specijalno uređena.

Takmičari  iz šest zemalja došli su da pokažu svoju preciznost u nekoliko disciplina  na Prvom međunarodnom turniru u streličarstvu čiji je organizator  Streličarski klub Banjaluka.

Ovu manifestaciju otvorila je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, koja je takmičarima poželjela mirnu ruku i precizno oko, kao i mnogo uspjeha na ovoj smotri.

Sekretar SK Banjaluka Ranko Bujić nije krio zadovoljstvo odzivom takmičara i činjenicom da se tako jedan jak turnir održava u SD "Borik"

- Ovo je i istorijski trenutak za streličarstvo u Banjaluci, ali i u cijeloj Republici Srpskoj i BiH. Nikada ranije na našim prostorima nije organizovan turnir u ovom sportu. Možemo biti ponosni što smo organizovali jedan ovakav skup mećunarodnog karaktera na kojem učestvuje 106 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Mađarske, Republike Srpske i BiH - istakao je sekretar SK Banjaluka Ranko Bujić.

On je istakao da streličarstvo postaje sve popularnije i da ima sve više pristalica u gradu na Vrbasu.

- Mnogi pokazuju interesovanje za luk i strijelu, a ovaj turnir će nam još više pomoći na popularizaciji ovog sporta. Namjeravano je da turnir postane tradicionalan. Ove godine pomogli su nam Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, a novčanu pomoć dobili smo od još nekoliko sponzora - rekao je Bujić.

Sekretar kluba podsjetio je još da je streličarstvo na ovim prostorima aktivno zaživjelo prije pet godina.

- Streličarski klub Banjaluka osnovan je u maju 2007. godine ponajviše zahvaljujući Damiru Vukeliću, koji danas obavlja funkciju predsjednika. Klub okuplja oko 40 članova u svim uzrasnim kategorijama, a do sada na 60 turnira širom Evrope takmičari SK Banjaluka osvojili su 95 medalja: 45 zlatnih, 20 srebrnih i 30 bronzanih  - naglasio je Bujić.

Takmičenje

Kako je takmičenje streličara u Sportskoj dvorani "Borik" trajalo do kasnog poslijepodneva, do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nismo uspjeli da dobijemo pobjednike po disciplinama pa će to biti objavljeno u sljedećem broju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana