Мајстори лука и стријеле у Борику

Бојан Јаковљевић
Мајстори лука и стријеле у Борику

Бањалука - Мајстори лука и стријеле окупили су се јуче у бањалучкој спортској дворани "Борик" која је за ту прилику била специјално уређена.

Такмичари  из шест земаља дошли су да покажу своју прецизност у неколико дисциплина  на Првом међународном турниру у стреличарству чији је организатор  Стреличарски клуб Бањалука.

Ову манифестацију отворила је министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић, која је такмичарима пожељела мирну руку и прецизно око, као и много успјеха на овој смотри.

Секретар СК Бањалука Ранко Бујић није крио задовољство одзивом такмичара и чињеницом да се тако један јак турнир одржава у СД "Борик"

- Ово је и историјски тренутак за стреличарство у Бањалуци, али и у цијелој Републици Српској и БиХ. Никада раније на нашим просторима није организован турнир у овом спорту. Можемо бити поносни што смо организовали један овакав скуп мећународног карактера на којем учествује 106 такмичара из Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније и Мађарске, Републике Српске и БиХ - истакао је секретар СК Бањалука Ранко Бујић.

Он је истакао да стреличарство постаје све популарније и да има све више присталица у граду на Врбасу.

- Многи показују интересовање за лук и стријелу, а овај турнир ће нам још више помоћи на популаризацији овог спорта. Намјеравано је да турнир постане традиционалан. Ове године помогли су нам Министарство породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, а новчану помоћ добили смо од још неколико спонзора - рекао је Бујић.

Секретар клуба подсјетио је још да је стреличарство на овим просторима активно заживјело прије пет година.

- Стреличарски клуб Бањалука основан је у мају 2007. године понајвише захваљујући Дамиру Вукелићу, који данас обавља функцију предсједника. Клуб окупља око 40 чланова у свим узрасним категоријама, а до сада на 60 турнира широм Европе такмичари СК Бањалука освојили су 95 медаља: 45 златних, 20 сребрних и 30 бронзаних  - нагласио је Бујић.

Такмичење

Како је такмичење стреличара у Спортској дворани "Борик" трајало до касног послијеподнева, до закључења овог броја "Гласа Српске" нисмо успјели да добијемо побједнике по дисциплинама па ће то бити објављено у сљедећем броју.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана