Legende stižu u Doboj na Međunarodni rukometnog TV turnir

Dijana Dujić
Legende stižu u Doboj na Međunarodni rukometnog TV turnir

Doboj - Danski Kolding, slovački Tatran Prešov, Sankt Peterburg iz Rusije, Vintertur iz Švajcarske, prvoligaš iz Francuske Eks, belgijska Sasja, te prvak BiH Borac m:tel i domaćin Sloga biće učesnici 49. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona, koji će biti održan od 15. do 19. avgusta u Doboju.

Sam pogled na klubove učesnike garantuje da će publika na Stadionu sportskih igara ponovo uživati u kvalitetnom rukometu, jer će poslije nekoliko godina u Doboj doći istinske zvijezde. Najveća od njih svakako je novi trener francuskog prvoligaša, dugogodišnji kapiten "pijetlova" Žerom Fernandez sa kojima je osvojio sve što je mogao. U sastavu Koldinga su Bo Spelerberg, Konstantin Igropulo, Magnus Landin Jakobsen i drugi. Dolazak legendarnih rukometaša podsjetio je na najslavnije dane turnira kada su najbolje ekipe Evrope sa zadovoljstvom dolazile u Doboj. Iako prošlogodišnji osvajač CSM iz Bukurešta neće braniti titulu, turnir je vjerovatno najjači još od 2012. godine kada je pehar odnijela Barselona.

- Legendarni Vasil Stinga više nije u klubu, baš kao ni kompletan menadžment tima. Poslali smo obavještenje novom rukovodstvu, ali nismo dobili odgovor, pa više nismo mogli da čekamo - rekao je predsjednik Organizacionog odbora turnira Enes Suljkanović.

Organizator je na vrijeme riješio najvažnije pitanje, a da turnir još uživa veliki ugled u Evropi govori i podatak da su još četiri kluba tražili pozivnicu za turnir, ali su morali da budu odbijeni.

Pobjednik turnira, kao i do sada, kući će osim pehara odnijeti 10.000 evra, drugoplasiranom timu pripašće 7.500, a trećeplasiranom 5.000 evra. Ukupan budžet turnira iznosi nešto više od 110.000 evra, odnosno 220.000 maraka.

- Najviše potrošimo na smještaj, oko 110.000 maraka, nagrade koštaju oko 70.000 i redovni troškovi koji u tom periodu iznose između 40.000 i 50.000 maraka. Sveli smo to na minimum, a nekad smo imali mnogo više sredstava. Iz gradskog budžeta dobićemo 200.000 maraka, a ostale troškove namiriće sponzori - rekao je Suljkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana