Легенде стижу у Добој на Међународни рукометног ТВ турнир

Дијана Дујић
Легенде стижу у Добој на Међународни рукометног ТВ турнир

Добој - Дански Колдинг, словачки Татран Прешов, Санкт Петербург из Русије, Винтертур из Швајцарске, прволигаш из Француске Екс, белгијска Сасја, те првак БиХ Борац м:тел и домаћин Слога биће учесници 49. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона, који ће бити одржан од 15. до 19. августа у Добоју.

Сам поглед на клубове учеснике гарантује да ће публика на Стадиону спортских игара поново уживати у квалитетном рукомету, јер ће послије неколико година у Добој доћи истинске звијезде. Највећа од њих свакако је нови тренер француског прволигаша, дугогодишњи капитен "пијетлова" Жером Фернандез са којима је освојио све што је могао. У саставу Колдинга су Бо Спелерберг, Константин Игропуло, Магнус Ландин Јакобсен и други. Долазак легендарних рукометаша подсјетио је на најславније дане турнира када су најбоље екипе Европе са задовољством долазиле у Добој. Иако прошлогодишњи освајач ЦСМ из Букурешта неће бранити титулу, турнир је вјероватно најјачи још од 2012. године када је пехар однијела Барселона.

- Легендарни Васил Стинга више није у клубу, баш као ни комплетан менаџмент тима. Послали смо обавјештење новом руководству, али нисмо добили одговор, па више нисмо могли да чекамо - рекао је предсједник Организационог одбора турнира Енес Суљкановић.

Организатор је на вријеме ријешио најважније питање, а да турнир још ужива велики углед у Европи говори и податак да су још четири клуба тражили позивницу за турнир, али су морали да буду одбијени.

Побједник турнира, као и до сада, кући ће осим пехара однијети 10.000 евра, другопласираном тиму припашће 7.500, а трећепласираном 5.000 евра. Укупан буџет турнира износи нешто више од 110.000 евра, односно 220.000 марака.

- Највише потрошимо на смјештај, око 110.000 марака, награде коштају око 70.000 и редовни трошкови који у том периоду износе између 40.000 и 50.000 марака. Свели смо то на минимум, а некад смо имали много више средстава. Из градског буџета добићемо 200.000 марака, а остале трошкове намириће спонзори - рекао је Суљкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана