Ključ opstanka Borca u naredna tri kola

Darko Pašagić
Ključ opstanka Borca u naredna tri kola

Banjaluka - Fudbaleri Borca doživjeli su drugi vezani poraz, ovog puta u Mostaru od Zrinjskog (1:2) i šest kola prije kraja nalaze se na 12. mjestu.

Iako su daleko ispod crte Banjalučani i dalje imaju realne šanse za opstanak, a ključ bi mogla da budu naredna tri kola u kojima će izabranici Borčeta Sredojevića prvo ugostiti zenički Čelik, potom gostovati praktično otpisanom Rudar Prijedoru i dočekati direktnog rivala u bici za sačuvanje premijerligaškog statusa, Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

- Slobodno se može reći da su nam ta tri kola ključ, ali za nas je svaka naredna utakmica praktično kvalifikaciona. Ono što je u ovom trenutku povoljno za Borac je da i ostali rivali gube, tako da je zaostatak već dva kola praktično isti. Naredna utakmica nam je izuzetna važna protiv Čelika i učinićemo sve na fudbalskom planu da pobijedimo. Po nekim računicama odluka o opstanku mogla bi da padne u posljednjem kolu kada dočekujemo Vitez. Ali do tada treba da sakupimo dosta bodova - naglasio je Sredojević.

U meču sa liderom iz Mostara domaćin je do prednosti od 2:0 došao golovima nekadašnjeg igrača Kozare iz Gradiške Gorana Zakarića u 33. i 55. minutu, a u samom finišu iskusni Darko Maletić je postigao jedini gol za goste.

- Ono što me raduje je pomak u igri, koji je bio vidljiv u ovom meču. Ne tražimo nikakav alibi, ali kada se zna da smo u ovom susretu bili i te kako oslabljeni, onda bolje nije ni moglo. Imali smo nekoliko prilika, koje nismo iskoristili, a takve stvari u duelu sa liderom ne smiju se dešavati - dodao je Sredojević.

Bio je ovo 13. međusobni okršaj ova dva kluba na stadionu "Pod Bijelim brijegom" i 12. pobjeda "plemića", a njihov šef stručnog štaba Vinko Marinović, koji je ne tako davno bio kormilar Borca, nije krio zadovoljstvo poslije i te kako važnog trijumfa u bici za titulu.

- Ovo nam je treća pobjeda u nizu, ali do nje nije bilo lako doći po izuzetno teškom terenu. Možda smo mogli mirnije ući u završnicu utakmice, ali sve u svemu, očekivao sam dobar Borac. Na to sam upozoravao svoje igrače i bili smo spremni. Mi imamo kvalitet i to smo pokazali. Veći dio utakmice smo imali kontrolu, ali opet smo primili gol u završnici. Želim Borcu puno sreće u borbi za opstanak. Vjerujem da se to može ostvariti, jer moj bivši klub ima realno najlakši raspored od svih rivala u bici za sačuvanje premijerligaškog statusa - istakao je Marinović.

Preostali mečevi

25. kolo: Borac - Čelik

26. kolo: Rudar Prijedor - Borac

27. kolo: Borac - Slavija

28. kolo: Široki Brijeg - Borac

29. kolo: Radnik - Borac

30. kolo: Borac - Vitez

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana