Кључ опстанка Борца у наредна три кола

Дарко Пашагић
Кључ опстанка Борца у наредна три кола

Бањалука - Фудбалери Борца доживјели су други везани пораз, овог пута у Мостару од Зрињског (1:2) и шест кола прије краја налазе се на 12. мјесту.

Иако су далеко испод црте Бањалучани и даље имају реалне шансе за опстанак, а кључ би могла да буду наредна три кола у којима ће изабраници Борчета Средојевића прво угостити зенички Челик, потом гостовати практично отписаном Рудар Приједору и дочекати директног ривала у бици за сачување премијерлигашког статуса, Славију из Источног Сарајева.

- Слободно се може рећи да су нам та три кола кључ, али за нас је свака наредна утакмица практично квалификациона. Оно што је у овом тренутку повољно за Борац је да и остали ривали губе, тако да је заостатак већ два кола практично исти. Наредна утакмица нам је изузетна важна против Челика и учинићемо све на фудбалском плану да побиједимо. По неким рачуницама одлука о опстанку могла би да падне у посљедњем колу када дочекујемо Витез. Али до тада треба да сакупимо доста бодова - нагласио је Средојевић.

У мечу са лидером из Мостара домаћин је до предности од 2:0 дошао головима некадашњег играча Козаре из Градишке Горана Закарића у 33. и 55. минуту, а у самом финишу искусни Дарко Малетић је постигао једини гол за госте.

- Оно што ме радује је помак у игри, који је био видљив у овом мечу. Не тражимо никакав алиби, али када се зна да смо у овом сусрету били и те како ослабљени, онда боље није ни могло. Имали смо неколико прилика, које нисмо искористили, а такве ствари у дуелу са лидером не смију се дешавати - додао је Средојевић.

Био је ово 13. међусобни окршај ова два клуба на стадиону "Под Бијелим бријегом" и 12. побједа "племића", а њихов шеф стручног штаба Винко Мариновић, који је не тако давно био кормилар Борца, није крио задовољство послије и те како важног тријумфа у бици за титулу.

- Ово нам је трећа побједа у низу, али до ње није било лако доћи по изузетно тешком терену. Можда смо могли мирније ући у завршницу утакмице, али све у свему, очекивао сам добар Борац. На то сам упозоравао своје играче и били смо спремни. Ми имамо квалитет и то смо показали. Већи дио утакмице смо имали контролу, али опет смо примили гол у завршници. Желим Борцу пуно среће у борби за опстанак. Вјерујем да се то може остварити, јер мој бивши клуб има реално најлакши распоред од свих ривала у бици за сачување премијерлигашког статуса - истакао је Мариновић.

Преостали мечеви

25. коло: Борац - Челик

26. коло: Рудар Приједор - Борац

27. коло: Борац - Славија

28. коло: Широки Бријег - Борац

29. коло: Радник - Борац

30. коло: Борац - Витез

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана