Jokićeva pola godine na pauzi

Milan Zubović
Jokićeva pola godine na pauzi

Banjaluka - Najtalentovanija teniserka Republike Srpske Katarina Jokić odsustvovaće sa terena narednih šest mjeseci pošto je pokidala prednje ukrštene ligamente koljena.

Jokićeva je povredu doživjela u drugom kolu ITF turnira u Oslu kada je pri rezultatu 1:1 u setovima morala predati meč Ruskinji Mariji Marfutinovoj. U prvom kolu bila je bolja od Šveđanke Rebeke Gustafon sa 6:2, 6:1.

- Nažalost, Katarina je doživjela povredu koja će je skoro do jeseni odvojiti od terena, ali nije sve tako crno kao što se činilo u prvi mah. Povredu je doživjela u meču protiv ruske igračice, a turnir je igran na tvrdoj podlozi - izjavio je njen trener Bojan Vujić.

Koliko će tačno Jokićeva pauzirati još nije poznato, jer tek treba da obavi detaljne ljekarske preglede.

- Sada je sa najboljim ljekarima i nadamo se brzom oporavku. Nije ona ni prva ni posljednja koja je doživjela ovu vrstu povrede. Još je mlada i vjerujem da će se u potpunosti oporaviti i dokazati svoj potencijal, jer se radi o vrhunskom svjetskom talentu te da će nastaviti sa dobrim partijama i ostvariti svoj cilj, a to je da bude među najboljim na svijetu - dodao je Vujić.

Jokićeva se ovih dana vraća u Banjaluku, gdje će ići na terapije, a zatim vjerovatno i operaciju, nakon koje će uslijediti rehabilitacija. Katarinu prate maleri sa povredama pošto je prošle godine tri mjeseca izbivala sa terena zbog operacije slijepog crijeva.

Karijera

Jokićeva je rođena 1998. godine u Zrenjaninu i članica je banjalučkog Borca, dok na međunarodnim takmičenjima nastupa pod zastavom Srbije. Prošle godine osvojila je svoj prvi seniorski turnir u Šibeniku, dok je u juniorskoj konkurenciji poražena u finalima turnira u Firenci i Umagu. Trenutno je 699. na WTA listi sa 23 boda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana