Јокићева пола године на паузи

Милан Зубовић
Јокићева пола године на паузи

Бањалука - Најталентованија тенисерка Републике Српске Катарина Јокић одсуствоваће са терена наредних шест мјесеци пошто је покидала предње укрштене лигаменте кољена.

Јокићева је повреду доживјела у другом колу ИТФ турнира у Ослу када је при резултату 1:1 у сетовима морала предати меч Рускињи Марији Марфутиновој. У првом колу била је боља од Швеђанке Ребеке Густафон са 6:2, 6:1.

- Нажалост, Катарина је доживјела повреду која ће је скоро до јесени одвојити од терена, али није све тако црно као што се чинило у први мах. Повреду је доживјела у мечу против руске играчице, а турнир је игран на тврдој подлози - изјавио је њен тренер Бојан Вујић.

Колико ће тачно Јокићева паузирати још није познато, јер тек треба да обави детаљне љекарске прегледе.

- Сада је са најбољим љекарима и надамо се брзом опоравку. Није она ни прва ни посљедња која је доживјела ову врсту повреде. Још је млада и вјерујем да ће се у потпуности опоравити и доказати свој потенцијал, јер се ради о врхунском свјетском таленту те да ће наставити са добрим партијама и остварити свој циљ, а то је да буде међу најбољим на свијету - додао је Вујић.

Јокићева се ових дана враћа у Бањалуку, гдје ће ићи на терапије, а затим вјероватно и операцију, након које ће услиједити рехабилитација. Катарину прате малери са повредама пошто је прошле године три мјесеца избивала са терена због операције слијепог цријева.

Каријера

Јокићева је рођена 1998. године у Зрењанину и чланица је бањалучког Борца, док на међународним такмичењима наступа под заставом Србије. Прошле године освојила је свој први сениорски турнир у Шибенику, док је у јуниорској конкуренцији поражена у финалима турнира у Фиренци и Умагу. Тренутно је 699. на WTA листи са 23 бода.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана