Jankoviću uskoro brišu prefiks v.d.

Danijel Radujković
Jankoviću uskoro brišu prefiks v.d.

Banjaluka - Kako vrijeme odmiče, sve je realnije da mladi trener Igor Janković ostane na klupi Borca iako klub i dalje pregovara sa potencijalnim kandidatima koji bi naslijedili Zorana Milinkovića.

Janković je predvodio Banjalučane na posljednje tri utakmice u Premijer ligi kao vršilac dužnosti trenera, ali sve veće su šanse da mu bude izbrisan taj prefiks. U klubu su uvjerenja da bi on mogao nastaviti sa dobrim poslom, koji je odradio u pomenuta tri meča i da bi bio bolja opcija od Dragana Jovića, Branislava Krunića i Stevana Mijsilovića koji su kandidati. Kako saznajemo, čelnici Borca radije bi se odlučili za domaćeg stručnjaka koji dobro poznaje prilike u Premijer ligi i klubu, a Janković svakako ima dobre kvalifikacije kada je to u pitanju.

- Razgovarali smo sa nekoliko kandidata, ali ne mora značiti da ja neću ostati trener. Sada sam bliže tome da ću ostati, a uprava i igrači bi to voljeli. Imamo pozitivan skor od kada sam trener i vratili smo poljuljano samopouzdanje - rekao je Janković.

Postoji mogućnost da on ostane u stručnom štabu reprezentacije BiH, ali mora sačekati da vidi šta će biti u vezi sa novim selektorom. Uporedo dok gleda koja je najbolja opcija za trenera, uprava Banjalučana sastavlja ekipu za proljećni dio prvenstva.

- Pregovaramo sa igračima, razgovarali smo i u dogovoru smo sa nekoliko njih i planiramo da dovedemo tri-četiri i to u svakoj liniji tima po jednog. To su igrači koji su igrali ili igraju Premijer ligu BiH. Nekima od njih Borac će biti odskočna daska za dalje, ima i takvih opcija. Za sada je sve na usmenim dogovorima, a u narednom periodu vidjećemo hoće li biti šta konkretno - dodao je Janković.

Puno prašine se diglo nakon što se klub zahvalio Borisu Raspudiću, Bojanu Puzigaći, Ivanu Eriću, Ivanu Deliću i Milošu Đorđeviću. Kako Puzigaća, Delić i Đorđević imaju važeće ugovore, sa njima će biti obavljeni razgovori kako bi bilo pronađeno najbolje rješenje za obje strane. Navodno, oni možda i ostanu, ako to bude želja ovog trenera, ali pitanje je kakvo je sada raspoloženje kod njih. Jedno je sigurno, a to je da će klub morati da im plati kako ne bi bilo novih tužbi. Inače, iz kluba su javili da su igrači dobili tri plate.

- Činjenica da su pobijedili te da su na odmor otišli punih džepova, igračima je vratila osmijehe na lica. Njihovo je sad da se odmore i da se dobro spreme za nastavak sezone u kojoj će klub pokušati da u preostale četiri utakmice ostvari i dalje realan cilj, a to je plasman u Ligu za šampiona - saopštili su iz kluba.

Pripreme igrača za novu polusezonu trebalo bi da počnu 10. januara naredne godine, a postoji mogućnost da klub otputuje u Sloveniju, gdje će biti bolji uslovi za rad.

Žele još jedan teren

Pored svih problema koji ih prate, u Borcu imaju velike planove u narednom periodu. Prvo će se pozabaviti dugovima, a onda imaju velike ciljeve.

- Svjesni smo da će u skorije vrijeme na naplatu ponovo doći neki stari dugovi. Uprava kluba spremna je i na to te je i za te potrebe zatvorena finansijska konstrukcija. Borčevo rukovodstvo ima dugoročne ciljeve i u tu svrhu vode se i pregovori u vezi sa izgradnjom još jednog terena sa prirodnom travom koji je neophodan. U najskorije vrijeme biće održana i Skupština kluba. Upravni odbor biće pojačan novim ljudima, spremnim da pomognu Borcu da uhvati zalet ka gornjem dijelu tabele i evrokupovima - kazali su u Borcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana