Janković pred odlaskom iz Kozare

Zoran Vajkić
Janković pred odlaskom iz Kozare

Gradiška - Fudbalski klub Kozara mogla bi da ostane bez trenera Igora Jankovića koji je na osnovu odluke Izvršnog odbora potpisao ugovor sa FS BiH i postao jedan od pomoćnika selektora A reprezentacije Mehmeda Baždarevića.

Zbog obaveza koje ga očekuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine Janković će biti spriječen da se u potpunosti posveti ekipi u Prvoj ligi Republike Srpske u kojoj Kozara ima visoke ambicije.

- Imam odobrenje čelnih ljudi FS BiH da mogu raditi u Prvoj ligi Republike Srpske i ne odričem se rada u Kozari mada smo u teškoj situaciji kada je u pitanju igrački kadar. Otišla su četiri standardna prvotimca, a nikog još nismo doveli. Teško je raditi i nadati se boljim rezultatima ako niste osvježili ekipu. Predstoje mi na tu temu razgovori sa predsjednikom kluba i ako ne bude pomaka, bez obzira što me veže ugovor na još godinu i po, napustiću Kozaru - izjavio je Janković.

Prema njegovim riječima pripreme Kozare teku uredno, a prvu provjeru ekipa će imati u subotu u Krupi na Vrbasu protiv domaćeg prvoligaša.

- Mogao bih se skloniti u reprezentaciju u kojoj me tokom narednog perioda očekuju silne obaveze. Ipak, hoću da pomognem i da sa dva-tri pojačanja na proljeće stignemo do šampionske titule i to u godini kada slavimo 70 godina postojanja. Ne treba nam puno da podarimo navijačima najljepši poklon za rođendan - rekao je Janković.

Osim njega pomoćnici Baždarevića su Stefan Žil i Dragan Perić.

Krupljanin

Sportski direktor Kozare Saša Krupljanin ujedno obavlja ulogu koordinatora svih klupskih selekcija i u odsustvu Jankovića on je preuzeo brigu o prvom timu. Ovaj mladi stručnjak već duže vrijeme član je stručnog štaba U19 reprezentacije BiH koja je napravila veliki uspjeh i plasirala se na finalni turnir prvenstva Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana