Јанковић пред одласком из Козаре

Зоран Вајкић
Јанковић пред одласком из Козаре

Градишка - Фудбалски клуб Козара могла би да остане без тренера Игора Јанковића који је на основу одлуке Извршног одбора потписао уговор са ФС БиХ и постао један од помоћника селектора А репрезентације Мехмеда Баждаревића.

Због обавеза које га очекују у квалификацијама за Европско првенство 2016. године Јанковић ће бити спријечен да се у потпуности посвети екипи у Првој лиги Републике Српске у којој Козара има високе амбиције.

- Имам одобрење челних људи ФС БиХ да могу радити у Првој лиги Републике Српске и не одричем се рада у Козари мада смо у тешкој ситуацији када је у питању играчки кадар. Отишла су четири стандардна првотимца, а никог још нисмо довели. Тешко је радити и надати се бољим резултатима ако нисте освјежили екипу. Предстоје ми на ту тему разговори са предсједником клуба и ако не буде помака, без обзира што ме веже уговор на још годину и по, напустићу Козару - изјавио је Јанковић.

Према његовим ријечима припреме Козаре теку уредно, а прву провјеру екипа ће имати у суботу у Крупи на Врбасу против домаћег прволигаша.

- Могао бих се склонити у репрезентацију у којој ме током наредног периода очекују силне обавезе. Ипак, хоћу да помогнем и да са два-три појачања на прољеће стигнемо до шампионске титуле и то у години када славимо 70 година постојања. Не треба нам пуно да подаримо навијачима најљепши поклон за рођендан - рекао је Јанковић.

Осим њега помоћници Баждаревића су Стефан Жил и Драган Перић.

Крупљанин

Спортски директор Козаре Саша Крупљанин уједно обавља улогу координатора свих клупских селекција и у одсуству Јанковића он је преузео бригу о првом тиму. Овај млади стручњак већ дуже вријеме члан је стручног штаба У19 репрезентације БиХ која је направила велики успјех и пласирала се на финални турнир првенства Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана