Jagodić novi-stari trener Borca

Darko Pašagić
Jagodić novi-stari trener Borca

Banjaluka - Moje je srce uvijek uz Borac i nije bilo baš puno dileme oko toga da li ću prihvatiti ponuđeno mjesto šefa stručnog štaba banjalučakog premijerligaša.

Izjavio je ovo novi-stari kormilar "crveno-plavih" Vlado Jagodić, koji je u petak zvanično predstavljen, a sa njim je dogovorena saradnja do kraja sezone.

- Ovo je moj treći povratak u Borac i nadam se da će biti uspješni kao i prethodna dva. Odlično poznajem igrački kadar sa kojim ću raditi i riječ je o veoma mladoj ekipi, koja je siguran sam najbrža u BiH. Imamo dosta vremena da se spremimo za meč sa Čelikom - rekao je Jagodić koji će debi imati protiv svog bivšeg kluba koji je posljednjeg vodio u karijeri.

Jagodić je bio dugogodišnji igrač Borca, a potom i sportski direktor kluba iz Platonove ulice i tada su Banjalučani postali šampioni Republike Srpske i obezbijedili plasman u Premijer ligu BiH. Poslije odlaska Milomira Odovića sa kormila, sjeo je na klupu i na kraju sezone "crveno-plavi" bili su plasirani na diobi četvrtog i petog mjesta, ali zbog nedobijanja licence nisu izborili izlazak na međunarodnu scenu. Za to vrijeme osvojena su i dva Kupa Republike Srpske. U sezoni 2010/11. Jagodić je ponovo bio šef stručnog štaba i Borac je tada jedini postao šampion BiH. Poslije toga je četiri godine obavljao funkciju selektora U21 reprezentacije BiH. Prvi trenerski posao imao je u Laktašima, koje je od trećeligaša Srpske doveo do bh. elite.

- Na klupi sam naslijedio svog nekadašnjeg saigrača i velikog prijatelja Vinka Marinovića, koji je zbog sportskih motiva otišao u Zrinjski. Želim mu puno sreće i nadam se da se nećemo sresti u polufinalu Kupa BiH, već u finalu - naglasio je Jagodić.

Predsjednik Borca Draško Ilić je naglasio da je Upravni odbor jednoglasno izabrao Jagodića.

- On je naš čovjek, Borčevac od glave do pete i sigurno je u ovom trenutku najbolje rješenje. Odlično poznaje naš tim, ali i ostale ekipe. Jedan od njegovih zadataka će biti i da prati razvoj omladinske škole, koja je mogu slobodno da kažem jedna od najboljih u BiH. Naše ambicije, ciljevi i želje su da ostvarimo sve pobjede do kraja i da se plasiramo u finale Kupa BiH - izjavio je Ilić koji je još jednom zahvalio Jagodićevom prethodniku Marinoviću na svemu urađenom u dosadašnjem dijelu sezone.

Prvi čovjek Banjalučana je istakao da rok za ispunjenje uslova za dobijanje licence za izlazak na međunarodnu scenu ističe 31. marta.

- Tehnički dio smo ispunili, ali ostao je onaj znatno teži finansijski. Svi u klubu naporno rade na tom pitanju i pregovaraju sa potražiocima o reprogramu dugovanja. Vjerujem da ćemo sa njima naći zajednički jezik, jer u suprotnom moraćemo svima da kažemo imena onih koji u ovim teškim trenucima nisu bili uz klub i uz sve to proglasićemo stečajni postupak - jasan je Ilić.

On vjeruje da će potražioci imati razumijevanja i da će pomoći Borcu, koji je blizu plasmana na evropsku scenu.

- Veoma blizu smo izlasku na međunarodnu scenu, bilo kroz prvenstvo ili kroz Kup. Evropske utakmice bile bi idealna prilika da naše igrače vidi mnogo širi auditorijum, ali i prilika da kroz eventualne transfere dođemo do novčanih sredstava pomoću kojih ćemo mnogo lakše vratiti dugove - rekao je Ilić i dodao da je Upravni odbor odlučio da do kraja prvenstva ulazak na istočnu i sjevernu tribinu bude besplatan sa željom da na Gradskom stadionu bude još bolja navijačka atmosfera.

Austrija

Početkom naredne sedmice delegacija Borca u kojoj će biti predsjednik Draško Ilić i direktor Robert Zrilić putovaće u Austriju.

- Planirano je da u Beču imamo nekoliko sastanaka sa potencijalnim investitorima u klub. O tome sada ne bih želio da govorim, a sve informacije za javnost biće dostupne po povratku iz Austrije - naglasio je Zrilić.

 

Raspudić

Prvi operativac kluba Robert Zrilić pozvao je sve bivše igrače i trenere kojima je Borac dužan da potpišu reprograme i naglasio da klub u ovom trenutku nema iznos od 450.000 maraka kolika su trenutna potraživanja.

- Naš nekadašnji kapiten Boris Raspudić je bio prvi koji me nazvao i rekao da pristaje na reprogram. Pozivam i druge da urade isto jer je to u njihovom, ali i u interesu Borca - naglasio je Zrilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana