Јагодић нови-стари тренер Борца

Дарко Пашагић
Јагодић нови-стари тренер Борца

Бањалука - Моје је срце увијек уз Борац и није било баш пуно дилеме око тога да ли ћу прихватити понуђено мјесто шефа стручног штаба бањалучаког премијерлигаша.

Изјавио је ово нови-стари кормилар "црвено-плавих" Владо Јагодић, који је у петак званично представљен, а са њим је договорена сарадња до краја сезоне.

- Ово је мој трећи повратак у Борац и надам се да ће бити успјешни као и претходна два. Одлично познајем играчки кадар са којим ћу радити и ријеч је о веома младој екипи, која је сигуран сам најбржа у БиХ. Имамо доста времена да се спремимо за меч са Челиком - рекао је Јагодић који ће деби имати против свог бившег клуба који је посљедњег водио у каријери.

Јагодић је био дугогодишњи играч Борца, а потом и спортски директор клуба из Платонове улице и тада су Бањалучани постали шампиони Републике Српске и обезбиједили пласман у Премијер лигу БиХ. Послије одласка Миломира Одовића са кормила, сјео је на клупу и на крају сезоне "црвено-плави" били су пласирани на диоби четвртог и петог мјеста, али због недобијања лиценце нису изборили излазак на међународну сцену. За то вријеме освојена су и два Купа Републике Српске. У сезони 2010/11. Јагодић је поново био шеф стручног штаба и Борац је тада једини постао шампион БиХ. Послије тога је четири године обављао функцију селектора У21 репрезентације БиХ. Први тренерски посао имао је у Лакташима, које је од трећелигаша Српске довео до бх. елите.

- На клупи сам наслиједио свог некадашњег саиграча и великог пријатеља Винка Мариновића, који је због спортских мотива отишао у Зрињски. Желим му пуно среће и надам се да се нећемо срести у полуфиналу Купа БиХ, већ у финалу - нагласио је Јагодић.

Предсједник Борца Драшко Илић је нагласио да је Управни одбор једногласно изабрао Јагодића.

- Он је наш човјек, Борчевац од главе до пете и сигурно је у овом тренутку најбоље рјешење. Одлично познаје наш тим, али и остале екипе. Један од његових задатака ће бити и да прати развој омладинске школе, која је могу слободно да кажем једна од најбољих у БиХ. Наше амбиције, циљеви и жеље су да остваримо све побједе до краја и да се пласирамо у финале Купа БиХ - изјавио је Илић који је још једном захвалио Јагодићевом претходнику Мариновићу на свему урађеном у досадашњем дијелу сезоне.

Први човјек Бањалучана је истакао да рок за испуњење услова за добијање лиценце за излазак на међународну сцену истиче 31. марта.

- Технички дио смо испунили, али остао је онај знатно тежи финансијски. Сви у клубу напорно раде на том питању и преговарају са потражиоцима о репрограму дуговања. Вјерујем да ћемо са њима наћи заједнички језик, јер у супротном мораћемо свима да кажемо имена оних који у овим тешким тренуцима нису били уз клуб и уз све то прогласићемо стечајни поступак - јасан је Илић.

Он вјерује да ће потражиоци имати разумијевања и да ће помоћи Борцу, који је близу пласмана на европску сцену.

- Веома близу смо изласку на међународну сцену, било кроз првенство или кроз Куп. Европске утакмице биле би идеална прилика да наше играче види много шири аудиторијум, али и прилика да кроз евентуалне трансфере дођемо до новчаних средстава помоћу којих ћемо много лакше вратити дугове - рекао је Илић и додао да је Управни одбор одлучио да до краја првенства улазак на источну и сјеверну трибину буде бесплатан са жељом да на Градском стадиону буде још боља навијачка атмосфера.

Аустрија

Почетком наредне седмице делегација Борца у којој ће бити предсједник Драшко Илић и директор Роберт Зрилић путоваће у Аустрију.

- Планирано је да у Бечу имамо неколико састанака са потенцијалним инвеститорима у клуб. О томе сада не бих желио да говорим, а све информације за јавност биће доступне по повратку из Аустрије - нагласио је Зрилић.

 

Распудић

Први оперативац клуба Роберт Зрилић позвао је све бивше играче и тренере којима је Борац дужан да потпишу репрограме и нагласио да клуб у овом тренутку нема износ од 450.000 марака колика су тренутна потраживања.

- Наш некадашњи капитен Борис Распудић је био први који ме назвао и рекао да пристаје на репрограм. Позивам и друге да ураде исто јер је то у њиховом, али и у интересу Борца - нагласио је Зрилић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана