Iskra bolja od Slavije

G.S.
Iskra bolja od Slavije

Ulcinj - Ni u drugoj pripremnoj utakmici na Crnogorskom primorju Slavija nije stigla do pobjede. Poslije neriješenog rezultata sa Mornarom u Baru (0:0), "sokolovi" su u Ulcinju poraženi od Iskre iz Danilovgrada sa 0:2.

- Oba pogotka Crnogoraca plod su naših individualnih grešaka u odbrani. U dva navrata nismo reagovali kako treba i kazne su bile neminovne. Tokom susreta vidjelo se da smo već fizički spremni, da možemo trkački da se nosimo sa protivnikom, ali nas je težak teren onemogućio da eventualno stignemo do povoljnijeg rezultata - istakao je fudbaler Slavije Emir Zeba.

Ovaj meč šef stručnog štaba Slavije Veljko Dovedan je iskoristio da pogleda kako se ekipa snalazi u formaciji sa dvojicom zadnjih veznih igrača. To je, praktično, bila formacija u kojoj se i igralo jesenas. Ostaje da se vidi šta će on u narednim susretima tražiti od svog tima.

- Porazi u pripremnim mečevima ne bi trebalo da brinu, ali sigurno će nam poslužiti kao dobra opomena. Ono što je u ovom trenutku možda i najveći problem je realizacija, jer smo u četiri meča postigli samo jedan pogodak i to iz penala. Moraćemo na tome dodatno raditi, a nužno će biti da se smanji broj individualnih grešaka - dodao je Zeba.

U ovom susretu u timu nisu bili Dario Purić i Bojan Marković. Oni su roviti krenuli iz Istočnog Sarajeva i Dovedan nije želio da rizikuje i dozvoli im da igraju po teškom terenu.

- Ne želim ništa da rizikujem s njima da ne bi slučajno došlo do obnavljanja povreda. Na ovom probnom meču nije nastupao ni Momir Zečević. On je prije dva dana stigao na probu, ali je pitanje šta će od svega biti. Operisao je prepone prije četiri mjeseca i objektivno je teško očekivati da će zadovoljiti i ostati. Zbog teškog terena i on je bio pošteđen igranja ove prijateljske utakmice - naglasio je Dovedan.

On je rekao da nije zabrinut zbog slabe realizacije i da će stvari doći na svoje.

- Sada ćemo se ispromašivati, a onda u nastavku sezone namjestiti nišanske sprave. Kontrolni mečevi i jesu za to da se uoče nedostaci, koje jedan po jedan otklanjamo - dodao je Dovedan.

Sastav

Šef stručnog štaba Slavije Veljko Dovedan meč protiv Iskre započeo je u sastavu: Lučić, Arsenijević, Ristić, Vejnović, Kartal, Čomor, Grujičić, Bošković, Spalević, Barić, Radovanović. U nastavku susreta u igru su još ulazili Papaz, Simović, Zeba, N. Pušara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana