Искра боља од Славије

Г.С.
Искра боља од Славије

Улцињ - Ни у другој припремној утакмици на Црногорском приморју Славија није стигла до побједе. Послије неријешеног резултата са Морнаром у Бару (0:0), "соколови" су у Улцињу поражени од Искре из Даниловграда са 0:2.

- Оба поготка Црногораца плод су наших индивидуалних грешака у одбрани. У два наврата нисмо реаговали како треба и казне су биле неминовне. Током сусрета видјело се да смо већ физички спремни, да можемо тркачки да се носимо са противником, али нас је тежак терен онемогућио да евентуално стигнемо до повољнијег резултата - истакао је фудбалер Славије Емир Зеба.

Овај меч шеф стручног штаба Славије Вељко Доведан је искористио да погледа како се екипа сналази у формацији са двојицом задњих везних играча. То је, практично, била формација у којој се и играло јесенас. Остаје да се види шта ће он у наредним сусретима тражити од свог тима.

- Порази у припремним мечевима не би требало да брину, али сигурно ће нам послужити као добра опомена. Оно што је у овом тренутку можда и највећи проблем је реализација, јер смо у четири меча постигли само један погодак и то из пенала. Мораћемо на томе додатно радити, а нужно ће бити да се смањи број индивидуалних грешака - додао је Зеба.

У овом сусрету у тиму нису били Дарио Пурић и Бојан Марковић. Они су ровити кренули из Источног Сарајева и Доведан није желио да ризикује и дозволи им да играју по тешком терену.

- Не желим ништа да ризикујем с њима да не би случајно дошло до обнављања повреда. На овом пробном мечу није наступао ни Момир Зечевић. Он је прије два дана стигао на пробу, али је питање шта ће од свега бити. Оперисао је препоне прије четири мјесеца и објективно је тешко очекивати да ће задовољити и остати. Због тешког терена и он је био поштеђен играња ове пријатељске утакмице - нагласио је Доведан.

Он је рекао да није забринут због слабе реализације и да ће ствари доћи на своје.

- Сада ћемо се испромашивати, а онда у наставку сезоне намјестити нишанске справе. Контролни мечеви и јесу за то да се уоче недостаци, које један по један отклањамо - додао је Доведан.

Састав

Шеф стручног штаба Славије Вељко Доведан меч против Искре започео је у саставу: Лучић, Арсенијевић, Ристић, Вејновић, Картал, Чомор, Грујичић, Бошковић, Спалевић, Барић, Радовановић. У наставку сусрета у игру су још улазили Папаз, Симовић, Зеба, Н. Пушара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана