Igokea sa Krstićem gostuje u Zadaru

Milan Zubović
Igokea sa Krstićem gostuje u Zadaru

Laktaši - Jači za Nemanju Krstića, košarkaši Igokee odmjeriće snage sa Zadrom u večerašnjem susretu 12. kola Jadranske lige koji počinje u 17 časova.

Krilnom igraču ekipe iz Aleksandrovca ovo bi trebalo da bude prvi zvaničan nastup jer zbog povrede tokom pripremnog perioda nije uspio da odigra nijedan sekund.

- Konačno sam počeo da intenzivnije treniram i očekujem da mi ovo bude prva zvanična utakmica za Igokeu. Zadar ima dobar tim ove sezone i poslednje dve utakmice su pobedili kod kuće i u dobrom su ritmu. Igraju pred domaćom publikom, tako da nam neće biti lako, a na nama je da se fokusiramo na agresivnu odbranu svih 40 minuta i da poštujemo ono što vežbamo na treninzima. Uz dobro trčanje, dobar rezultat neće izostati - rekao je Krstić.

Poslije 11 kola Igokea ima pet pobjeda i šest poraza, a trener Željko Lukajić zna da idu na vruć teren.

- Zadar je popunjavao tim tokom sezone i tu su braća Ramljak, Delaš, tako da su se popunili na svim pozicijama. Najavljuju visoke ambicije koje potvrđuju na terenu, gdje igraju dosta brzo i agresivno. Uz sve to, imaju dobru atmosferu i hemiju, dok ćemo mi tražiti šansu za pobjedu i razmišljamo kako da neke naše elemente unaprijedimo i popravimo. Od svojih igrača uvijek tražim da maksimalno uđu u utakmicu, što su oni uradili u posljednja dva susreta. Druga je stvar što nam treba kvaliteta i iskustva - kazao je Lukajić.

Trijumf Mege

Košarkaši Mega Leksa ostvarili su pobjedu protiv Krke u 12. kolu ABA lige, ali im je za to bio potreban produžetak. Poslije regularnih 40 minuta i promašenog šuta za pobjedu Nikole Ivanovića rezultat je bio 71:71, a poslije dodatnih pet minuta 84:77. Timotej Luvavu postigao je 20 poena u pobjedničkom timu, dok je u redovima gostiju, čiji je glavni trener Ivan Velić bio na svadbi, najbolji bio Stefan Sinovec sa 16 poena. Rezultati: Olimpija - Metalac 76:62. Tajfun - MZT, Cedevita - Partizan, Budućnost - Sutjeska (igrano sinoć).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana