Игокеа са Крстићем гостује у Задару

Милан Зубовић
Игокеа са Крстићем гостује у Задару

Лакташи - Јачи за Немању Крстића, кошаркаши Игокее одмјериће снаге са Задром у вечерашњем сусрету 12. кола Јадранске лиге који почиње у 17 часова.

Крилном играчу екипе из Александровца ово би требало да буде први званичан наступ јер због повреде током припремног периода није успио да одигра ниједан секунд.

- Коначно сам почео да интензивније тренирам и очекујем да ми ово буде прва званична утакмица за Игокеу. Задар има добар тим ове сезоне и последње две утакмице су победили код куће и у добром су ритму. Играју пред домаћом публиком, тако да нам неће бити лако, а на нама је да се фокусирамо на агресивну одбрану свих 40 минута и да поштујемо оно што вежбамо на тренинзима. Уз добро трчање, добар резултат неће изостати - рекао је Крстић.

Послије 11 кола Игокеа има пет побједа и шест пораза, а тренер Жељко Лукајић зна да иду на врућ терен.

- Задар је попуњавао тим током сезоне и ту су браћа Рамљак, Делаш, тако да су се попунили на свим позицијама. Најављују високе амбиције које потврђују на терену, гдје играју доста брзо и агресивно. Уз све то, имају добру атмосферу и хемију, док ћемо ми тражити шансу за побједу и размишљамо како да неке наше елементе унаприједимо и поправимо. Од својих играча увијек тражим да максимално уђу у утакмицу, што су они урадили у посљедња два сусрета. Друга је ствар што нам треба квалитета и искуства - казао је Лукајић.

Тријумф Меге

Кошаркаши Мега Лекса остварили су побједу против Крке у 12. колу АБА лиге, али им је за то био потребан продужетак. Послије регуларних 40 минута и промашеног шута за побједу Николе Ивановића резултат је био 71:71, а послије додатних пет минута 84:77. Тимотеј Луваву постигао је 20 поена у побједничком тиму, док је у редовима гостију, чији је главни тренер Иван Велић био на свадби, најбољи био Стефан Синовец са 16 поена. Резултати: Олимпија - Металац 76:62. Тајфун - МЗТ, Цедевита - Партизан, Будућност - Сутјеска (играно синоћ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана