Francuzi ne ispuštaju čelo

Danijel Radujković
Francuzi ne ispuštaju čelo

Banjaluka - Treći dan Svjetskog prvenstva u padobranstvu, koji se održava u Banjaluci, nije donio ništa novo što se tiče plasmana u disciplinama kanopi formacije, jer Francuzi nastavljaju sa dobrim skokovima i dalje drže čelne pozicije u sve tri discipline.

Svjetski rekorderi od prvog dana takmičenja u disciplini 4-njadž seljuential ponovo su imali dobar rezultat u četvrtoj seriji i osvojili 13 bodova. Tako su se ponovo vratili u pravu formu nakon slabog skoka u trećoj seriji za koji su dobili 11 poena. Ukupno imaju 41 bod, dva više od Sjedinjenih Američkih Država, koje su juče za skok takođe dobile 13. Ostale tri reprezentacije u ovoj disciplini Rusija (30), Australija (12) i Njemačka (12) su daleko iza vodećih po plasmanu.

Trenutno je najzanimljivije u disciplini 4-njadž rotation gdje Francuzi i Rusi vode veliku borbu. Nakon što su nakon drugog dana bili izjednačeni, Francuzi su u četvrtom skoku osvojili 22, a Rusi 21 bod, tako da su  "galski pijetlovi" zadržali prvo mjesto. I u ovoj disciplini ostale reprezentacije već dosta zaostaju, a treće mjesto za sada drži Bjelorusija sa 57 bodova.

Sa tri sigurna skoka u disciplini 2-njadž seljuential francuska druga postava sačuvala je prvo mjesto sa 97 bodova, ispred  Sjedinjenih Američkih Država, koje imaju 93 boda. Treća je Australija koja ima 92. Treba spomenuti da su "kenguri" u trećoj seriji izveli do sada najbolji skok prvenstva u ovoj disciplini za koji su dobili 31 poen. To ih za sada drži na vrhu poretka. Prve postave Rusije i Francuske su na četvrtom i petom mjestu sa 86, odnosno 83 boda. Treba spomenuti da su zbog problema sa kamerama tokom jučerašnjeg dana Italija i Kazahstan dobili nula bodova za po jedan skok.

Takmičenje se nastavlja danas od osam do 16 časova na sportskom aerodromu Zalužani i na lokaciji iza firme "Stočar" u naselju Lazarevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana