Французи не испуштају чело

Данијел Радујковић
Французи не испуштају чело

Бањалука - Трећи дан Свјетског првенства у падобранству, који се одржава у Бањалуци, није донио ништа ново што се тиче пласмана у дисциплинама канопи формације, јер Французи настављају са добрим скоковима и даље држе челне позиције у све три дисциплине.

Свјетски рекордери од првог дана такмичења у дисциплини 4-њаџ сељуентиал поново су имали добар резултат у четвртој серији и освојили 13 бодова. Тако су се поново вратили у праву форму након слабог скока у трећој серији за који су добили 11 поена. Укупно имају 41 бод, два више од Сједињених Америчких Држава, које су јуче за скок такође добиле 13. Остале три репрезентације у овој дисциплини Русија (30), Аустралија (12) и Њемачка (12) су далеко иза водећих по пласману.

Тренутно је најзанимљивије у дисциплини 4-њаџ ротатион гдје Французи и Руси воде велику борбу. Након што су након другог дана били изједначени, Французи су у четвртом скоку освојили 22, а Руси 21 бод, тако да су  "галски пијетлови" задржали прво мјесто. И у овој дисциплини остале репрезентације већ доста заостају, а треће мјесто за сада држи Бјелорусија са 57 бодова.

Са три сигурна скока у дисциплини 2-њаџ сељуентиал француска друга постава сачувала је прво мјесто са 97 бодова, испред  Сједињених Америчких Држава, које имају 93 бода. Трећа је Аустралија која има 92. Треба споменути да су "кенгури" у трећој серији извели до сада најбољи скок првенства у овој дисциплини за који су добили 31 поен. То их за сада држи на врху поретка. Прве поставе Русије и Француске су на четвртом и петом мјесту са 86, односно 83 бода. Треба споменути да су због проблема са камерама током јучерашњег дана Италија и Казахстан добили нула бодова за по један скок.

Такмичење се наставља данас од осам до 16 часова на спортском аеродрому Залужани и на локацији иза фирме "Сточар" у насељу Лазарево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана