FK Borac: Uz navijače do podviga

Darko Pašagić
FK Borac: Uz navijače do podviga

Banjaluka - U derbiju drugog kola Premijer lige BiH u nedjelju, od 19 časova, na Gradskom stadionu u Banjaluci Borac će ugostiti Sarajevo.

- Ekipa sa "Koševa" igraće na krilima uspjeha koji je ostvarila u meču Lige Evrope sa grčkim Atromitosom, ali vjerujem da uz podršku punih tribina možemo do pobjede - rekao je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Situacija sa igračkim kadrom je mnogo povoljnija nego u prvom kolu, u kojem je Borac poražen od Mladosti iz Velike Obarske.

- Sertifikati su stigli za Ivana Kostića i Miloša Žeravicu, radne dozvole su dobili Toni Jović, Petar Ilić i Srđan Bečelić, dok je žute kartone odradio Mihajlo Savanović. Aleksandar Subić ne igra zbog crvenog kartona iz prošlog prvenstva, a Stefan Savić je rovit. Sve u svemu, imam daleko veći fond igrača nego na premijeri i vjerujem da ćemo pružiti dobru igru protiv Sarajeva, koje ima možda i najkvalitetniju ekipu u ligi - dodao je Marinović.

Kapiten Banjalučana Vladan Grujić očekuje pun stadion, mnogo bolju igru nego u Bijeljini i dobar rezultat, kojim će povratiti povjerenje u svoj kvalitet.

- Silno smo motivisani pred derbi i očekujem da se možemo ravnopravno nositi sa Sarajlijama. Moramo biti oprezni, jer naš rival ima veoma iskusnu ekipu. Strpljivo ćemo graditi igru, čekati grešku bordo tima i siguran sam da ćemo je dočekati - istakao je Grujić, koji je nekada bio igrač Sarajeva.

Ostali parovi

U ostalim mečevima drugog kola Premijer lige BiH: VITEZ: Vitez - Olimpik (subota, 17.30 časova), TUZLA: Sloboda - Čelik (subota, 17.30), GRADAČAC: Zvijezda - Travnik (subota, 17.30), SARAJEVO: Željezničar - Široki Brijeg (nedjelja, 20.30 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana