ФК Борац: Уз навијаче до подвига

Дарко Пашагић
ФК Борац: Уз навијаче до подвига

Бањалука - У дербију другог кола Премијер лиге БиХ у недјељу, од 19 часова, на Градском стадиону у Бањалуци Борац ће угостити Сарајево.

- Екипа са "Кошева" играће на крилима успјеха који је остварила у мечу Лиге Европе са грчким Атромитосом, али вјерујем да уз подршку пуних трибина можемо до побједе - рекао је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Ситуација са играчким кадром је много повољнија него у првом колу, у којем је Борац поражен од Младости из Велике Обарске.

- Сертификати су стигли за Ивана Костића и Милоша Жеравицу, радне дозволе су добили Тони Јовић, Петар Илић и Срђан Бечелић, док је жуте картоне одрадио Михајло Савановић. Александар Субић не игра због црвеног картона из прошлог првенства, а Стефан Савић је ровит. Све у свему, имам далеко већи фонд играча него на премијери и вјерујем да ћемо пружити добру игру против Сарајева, које има можда и најквалитетнију екипу у лиги - додао је Мариновић.

Капитен Бањалучана Владан Грујић очекује пун стадион, много бољу игру него у Бијељини и добар резултат, којим ће повратити повјерење у свој квалитет.

- Силно смо мотивисани пред дерби и очекујем да се можемо равноправно носити са Сарајлијама. Морамо бити опрезни, јер наш ривал има веома искусну екипу. Стрпљиво ћемо градити игру, чекати грешку бордо тима и сигуран сам да ћемо је дочекати - истакао је Грујић, који је некада био играч Сарајева.

Остали парови

У осталим мечевима другог кола Премијер лиге БиХ: ВИТЕЗ: Витез - Олимпик (субота, 17.30 часова), ТУЗЛА: Слобода - Челик (субота, 17.30), ГРАДАЧАЦ: Звијезда - Травник (субота, 17.30), САРАЈЕВО: Жељезничар - Широки Бријег (недјеља, 20.30 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана