Dvoršek: Zagreb je daleko ispred nas

Darko Pašagić
Dvoršek: Zagreb je daleko ispred nas

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel deklasirani su u utakmici šestog kola SEHA Gasprom lige od PPD Zagreb sa 21:35 (12:17), a pred 1.000 gledalaca u dvorani "Borik" Banjalučani nisu nijednog trenutka bili dorasli rivalu iz Hrvatske.

Tako je nekadašnji kormilar Zagrepčana Boris Dvoršek neuspješno startovao na klupi "crveno-plavih", a Banjalučani su nastavili seriju loših rezultata na početku sezone. U regionalnom takmičenju u četiri utakmice zabilježili su jedan remi i tri poraza, na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona odigranom u "Boriku" bili su posljednji, četvrti, a u pripremnom periodu su zabilježili jednu pobjedu i četiri poraza.

- Realnost je takva da je Zagreb jedan drugi svijet u odnosu na nas. Rezultat je sasvim realan, nas čeka baš dosta posla. Zagreb je u ovom trenutku u dobroj formi i ima odlične igrače na svim pozicijama i mi se jednostavno ne možemo uporediti sa njima. Za mjesec, dva ekipa će sigurno izgledati bolje. U našim redovima osjetio se nedostatak iskusnog Ratka Nikolića, mada je Đorđe Ćelić korektno obavio posao - istakao je novi kormilar Banjalučana.

Dvoršek je rekao da je oktobar mjesec iskušenja i da će najviše pažnje posvetiti mečevima drugog kola kvalifikacija za Kup EHF, u kojem se Banjalučani sastaju sa norveškim Haslum.

- Nemamo vremena za neke rezove, jer već u subotu od 16 časova igramo u Norveškoj prvi duel protiv trećeplasirane ekipe ove zemlje. Oni u svojim redovima nemaju izrazitih pojedinaca, ali su skladna cjelina. Ipak, mislim da se možemo nositi sa njima. Poslije meča putujemo za Bjelorusiju, gdje već u ponedjeljak igramo meč sa Meškov Brestom. Zatim, je na redu revanš sa Norvežanima, pa gostovanje Vojvodini i Vardaru u regionalnom takmičenju. Objektivno protiv Novosađana i Norvežana možemo nešto više napraviti - naglasio je Dvoršek i dodao da će u narednim periodu sa igračima najviše raditi na psihološkom planu da bi se povratilo samopouzdanje poslije serije loših rezultata.

Čuvar mreže Banjalučana Tibor Ivanišević imao je 15 uspješnih intervencija, ali bilo je to malo da se spriječi ubjedljiv poraz.

- Do sada nismo imali rezultate koje smo očekivali. Nadali smo se da bi se u ovom meču to moglo promijeniti, ali iz utakmice u utakmicu ponavljamo iste greške - izjavio je Ivanišević.

Šampion Hrvatske u ovom meču bio je oslabljen neigranjem trojice možda u ovom trenutku i najboljih igrača, Luke Stepančića, Domagoja Pavlovića i Antonija Kovačevića, međutim, lako je došao do pobjede.

- Ne treba biti specijalno pametan da se kaže da je Zagreb u ovom trenutku bolji. Pribojavao sam se utakmice, pogotovo što smo u Banjaluku došli bez tri bitna igrača. Imali smo nekoliko situacija u prvom poluvremenu da se odvojimo, ali razlika od pet golova je bila sasvim dovoljna na poluvremenu. U nastavku meča naša rotacija, brzina i snaga došle do izražaja - rekao je šef stručnog štaba PPD Zagreb Veselin Vujović.

Nekadašnji igrač "crveno-plavih" a sada PPD Zagreb Stanko Sabljić sa šest golova bio je najefikasniji u svojoj ekipi.

- Nama je bilo bitno da poslije poraza od Vesprema u Ligi šampiona pokažemo karakter i vratimo se na pobjednički kolosijek. Bilo je lijepo vratiti se u Banjaluku, gdje sam proveo dvije prekrasne godine. Svom nekadašnjem klubu u nastavku sezone želim svu sreću - istakao je Sabljić. 

SEHA liga

1. Vardar            5        5        0        0        178:140      15

2. PPD Zagreb    4        4        0        0        126:78        12

3. Vesprem           3        3        0        0        110:66        9

4. M. Brest 5        3        0        2        15&;127     9

5. Tatran P.        4        3        0        1        137:117      9

6. Nekse               7        3        0        4        191:198      9

7. Spartak V.      6        1        1        4        163:206      4

8. Vojvodina        6        0        2        4        146:190      2

9. Maks S.            6        0        2        4        140:204      2

10. Borac m:tel   4        0        1        3        105:127      1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana