Дворшек: Загреб је далеко испред нас

Дарко Пашагић
Дворшек: Загреб је далеко испред нас

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел декласирани су у утакмици шестог кола SEHA Гаспром лиге од ППД Загреб са 21:35 (12:17), а пред 1.000 гледалаца у дворани "Борик" Бањалучани нису ниједног тренутка били дорасли ривалу из Хрватске.

Тако је некадашњи кормилар Загрепчана Борис Дворшек неуспјешно стартовао на клупи "црвено-плавих", а Бањалучани су наставили серију лоших резултата на почетку сезоне. У регионалном такмичењу у четири утакмице забиљежили су један реми и три пораза, на квалификационом турниру за Лигу шампиона одиграном у "Борику" били су посљедњи, четврти, а у припремном периоду су забиљежили једну побједу и четири пораза.

- Реалност је таква да је Загреб један други свијет у односу на нас. Резултат је сасвим реалан, нас чека баш доста посла. Загреб је у овом тренутку у доброј форми и има одличне играче на свим позицијама и ми се једноставно не можемо упоредити са њима. За мјесец, два екипа ће сигурно изгледати боље. У нашим редовима осјетио се недостатак искусног Ратка Николића, мада је Ђорђе Ћелић коректно обавио посао - истакао је нови кормилар Бањалучана.

Дворшек је рекао да је октобар мјесец искушења и да ће највише пажње посветити мечевима другог кола квалификација за Куп ЕХФ, у којем се Бањалучани састају са норвешким Хаслум.

- Немамо времена за неке резове, јер већ у суботу од 16 часова играмо у Норвешкој први дуел против трећепласиране екипе ове земље. Они у својим редовима немају изразитих појединаца, али су складна цјелина. Ипак, мислим да се можемо носити са њима. Послије меча путујемо за Бјелорусију, гдје већ у понедјељак играмо меч са Мешков Брестом. Затим, је на реду реванш са Норвежанима, па гостовање Војводини и Вардару у регионалном такмичењу. Објективно против Новосађана и Норвежана можемо нешто више направити - нагласио је Дворшек и додао да ће у наредним периоду са играчима највише радити на психолошком плану да би се повратило самопоуздање послије серије лоших резултата.

Чувар мреже Бањалучана Тибор Иванишевић имао је 15 успјешних интервенција, али било је то мало да се спријечи убједљив пораз.

- До сада нисмо имали резултате које смо очекивали. Надали смо се да би се у овом мечу то могло промијенити, али из утакмице у утакмицу понављамо исте грешке - изјавио је Иванишевић.

Шампион Хрватске у овом мечу био је ослабљен неиграњем тројице можда у овом тренутку и најбољих играча, Луке Степанчића, Домагоја Павловића и Антонија Ковачевића, међутим, лако је дошао до побједе.

- Не треба бити специјално паметан да се каже да је Загреб у овом тренутку бољи. Прибојавао сам се утакмице, поготово што смо у Бањалуку дошли без три битна играча. Имали смо неколико ситуација у првом полувремену да се одвојимо, али разлика од пет голова је била сасвим довољна на полувремену. У наставку меча наша ротација, брзина и снага дошле до изражаја - рекао је шеф стручног штаба ППД Загреб Веселин Вујовић.

Некадашњи играч "црвено-плавих" а сада ППД Загреб Станко Сабљић са шест голова био је најефикаснији у својој екипи.

- Нама је било битно да послије пораза од Веспрема у Лиги шампиона покажемо карактер и вратимо се на побједнички колосијек. Било је лијепо вратити се у Бањалуку, гдје сам провео двије прекрасне године. Свом некадашњем клубу у наставку сезоне желим сву срећу - истакао је Сабљић. 

SEHA лига

1. Вардар            5        5        0        0        178:140      15

2. ППД Загреб    4        4        0        0        126:78        12

3. Веспрем           3        3        0        0        110:66        9

4. М. Брест 5        3        0        2        15&;127     9

5. Татран П.        4        3        0        1        137:117      9

6. Нексе               7        3        0        4        191:198      9

7. Спартак В.      6        1        1        4        163:206      4

8. Војводина        6        0        2        4        146:190      2

9. Макс С.            6        0        2        4        140:204      2

10. Борац м:тел   4        0        1        3        105:127      1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана