Cimirot donio slavlje na Police

Ratomir Mijanović
Cimirot donio slavlje na Police

Trebinje - Fudbaleri Leotara pobijedili su na "Policama" Kozaru iz Gradiške sa 2:1 u utakmici četvrtog kola Prve lige Republike Srpske.

Prvu priliku na utakmici imali su domaći. Stefan Deretić je odlično uposlio Miloša Perovića, ali je golman Kozare Stefan Đakušić odbranio njegov šut. Tri minuta kasnije Igor Mirković je izveo skraćeni korner sa lijeve strane, a Ognjen Petrović je sa pet metara šutirao pokraj gola. U 14. minutu Predrag Šešelj je izmakao pažnji odbrane Kozare, odlično ubacio loptu na koju je zakasnio Deretić. Domaći su poveli u 40. minutu. Šešelj je sa druge stative loptu glavom vratio na peterac, a na nju je natrčao Deretić i smjestio u mrežu. Kozara je izjednačila u 56. minutu. Odbrana Leotara je pogriješila, do lopte je stigao "rezervista" Dejan Glišić i pogodio za 1:1. U 67. minutu poslije kornera, koji je izveo prvotimac Trebinjaca Milorad Cimirot, igrač Kozare Slaviša Vukajlović igrao je rukom, a glavni sudija Milan Stanivuković iz Banjaluke poslije malo premišljanja i konsultacije sa pomoćnikom pokazao je na "bijelu tačku" sa koje je precizan bio Cimirot.

U meču protiv Kozare u dresu Leotara debitovao je Dragan Cicović, koji je prošlu sezonu igrao u dalekom Mjanmaru, kao i povratnik među "plavo-bijele" Savo Andrić. U klub sa "Polica" vratio se i Bojan Zoranović, koji bi trebalo da predvodi napad Trebinjaca već od narednog kola protiv Sutjeske u Foči.

- Teška, ali važna pobjeda. Dobrom igrom, velikom borbom i zalaganjem uspjeli smo da osvojimo ta tri boda, koja nas uvode u mirnu luku pred nastavak prvenstva. Najprije nas čeka teško gostovanje u Foči, ali ćemo u napadu biti jači za Zoranovića, a i Cicović se pokazao kao kapitalno pojačanje. Nadam se da ćemo u narednom periodu još više uraditi na konsolidaciji tima i da nas čekaju još bolji rezultati - rekao je šef stručnog štaba Leotara Rajko Mičeta.

Strateg Kozare Saša Krupljanin bio je razočaran.

- Očekivali smo da u Leotarovom moranju možemo da pronađemo put ka povoljnom rezultatu. Imali smo i mi svoje šanse, Leotar svoje. Primili smo jeftin gol u finišu prvog dijela utakmice, drugi dio smo dobro otvorili, ali… O penalu ne želim da komentarišem, a Leotaru želim sve najbolje u nastavku prvenstva - istakao je Krupljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana