Цимирот донио славље на Полице

Ратомир Мијановић
Цимирот донио славље на Полице

Требиње - Фудбалери Леотара побиједили су на "Полицама" Козару из Градишке са 2:1 у утакмици четвртог кола Прве лиге Републике Српске.

Прву прилику на утакмици имали су домаћи. Стефан Деретић је одлично упослио Милоша Перовића, али је голман Козаре Стефан Ђакушић одбранио његов шут. Три минута касније Игор Мирковић је извео скраћени корнер са лијеве стране, а Огњен Петровић је са пет метара шутирао покрај гола. У 14. минуту Предраг Шешељ је измакао пажњи одбране Козаре, одлично убацио лопту на коју је закаснио Деретић. Домаћи су повели у 40. минуту. Шешељ је са друге стативе лопту главом вратио на петерац, а на њу је натрчао Деретић и смјестио у мрежу. Козара је изједначила у 56. минуту. Одбрана Леотара је погријешила, до лопте је стигао "резервиста" Дејан Глишић и погодио за 1:1. У 67. минуту послије корнера, који је извео првотимац Требињаца Милорад Цимирот, играч Козаре Славиша Вукајловић играо је руком, а главни судија Милан Станивуковић из Бањалуке послије мало премишљања и консултације са помоћником показао је на "бијелу тачку" са које је прецизан био Цимирот.

У мечу против Козаре у дресу Леотара дебитовао је Драган Цицовић, који је прошлу сезону играо у далеком Мјанмару, као и повратник међу "плаво-бијеле" Саво Андрић. У клуб са "Полица" вратио се и Бојан Зорановић, који би требало да предводи напад Требињаца већ од наредног кола против Сутјеске у Фочи.

- Тешка, али важна побједа. Добром игром, великом борбом и залагањем успјели смо да освојимо та три бода, која нас уводе у мирну луку пред наставак првенства. Најприје нас чека тешко гостовање у Фочи, али ћемо у нападу бити јачи за Зорановића, а и Цицовић се показао као капитално појачање. Надам се да ћемо у наредном периоду још више урадити на консолидацији тима и да нас чекају још бољи резултати - рекао је шеф стручног штаба Леотара Рајко Мичета.

Стратег Козаре Саша Крупљанин био је разочаран.

- Очекивали смо да у Леотаровом морању можемо да пронађемо пут ка повољном резултату. Имали смо и ми своје шансе, Леотар своје. Примили смо јефтин гол у финишу првог дијела утакмице, други дио смо добро отворили, али… О пеналу не желим да коментаришем, а Леотару желим све најбоље у наставку првенства - истакао је Крупљанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана