Brčanke osmi put zaredom osvojile pehar

D. P.
Brčanke osmi put zaredom osvojile pehar

Brčko - Odbojkašice Bimal Jedinstva iz Brčkog pobjednice su 21. kupa Republike Srpske, pošto su u finalu, pred svojom publikom savladale ekipu Gacka sa 3:2 (25:18, 19:25, 23:25, 25:14, 15:10).

Bio je ovo 12 pehar koje su u ovom takmičenju osvojile popularne "princeze", a osmi uzastopni.

- Očekivala sam možda nešto lakšu utakmicu. Međutim Gacko je odigralo odličan meč, ali ipak smo uspjeli da odbranimo pehar. Kada je bilo najpotrebnije sačuvali smo koncentraciju i kvalitet je došao do izražaja - rekla je najiskusnija igračica Bimal Jedinstva Dijana Vasić.

Trener Brčanki Goran Hadžić bio je zadovoljan odbranjenim peharom, ali ne i igrom svog tima u pojedinim trenucima.

- Poslije prvog seta koji smo dobili u naredna dva smo ušli opušteno, igrali smo loše, nismo u terenu uhvatili nijednu loptu, što se odrazilo na rezultat. Četvrti set je taj koji je preokrenuo rezultat, podigli smo nivo igre u polju, proradio je blok, što je dovelo do mnogo bolje realizacije, a na kraju i do pobjede - rekao je Hadžić.

Kormilar Gačanki Ivan Maljević uprkos porazu nije bio nezadovoljan.

- Prije utakmice smo rekli da priželjkujemo da iznenadimo favorita i malo je nedostajalo da se to i desi. Na najbolji način smo iskoristili njihove greške u dva seta, bili nadomak trijumfa, ali jednostavno nismo imali dovoljno snage - istakao je Maljević.

Za najbolju igračicu finalnog meča proglašena je Dijana Vasić iz Bimal Jedinstva, dok je najbolja odbojkašica Republike Srpske za 2014. godinu njena saigračica Verica Simić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana