Брчанке осми пут заредом освојиле пехар

Д. П.
Брчанке осми пут заредом освојиле пехар

Брчко - Одбојкашице Бимал Јединства из Брчког побједнице су 21. купа Републике Српске, пошто су у финалу, пред својом публиком савладале екипу Гацка са 3:2 (25:18, 19:25, 23:25, 25:14, 15:10).

Био је ово 12 пехар које су у овом такмичењу освојиле популарне "принцезе", а осми узастопни.

- Очекивала сам можда нешто лакшу утакмицу. Међутим Гацко је одиграло одличан меч, али ипак смо успјели да одбранимо пехар. Када је било најпотребније сачували смо концентрацију и квалитет је дошао до изражаја - рекла је најискуснија играчица Бимал Јединства Дијана Васић.

Тренер Брчанки Горан Хаџић био је задовољан одбрањеним пехаром, али не и игром свог тима у појединим тренуцима.

- Послије првог сета који смо добили у наредна два смо ушли опуштено, играли смо лоше, нисмо у терену ухватили ниједну лопту, што се одразило на резултат. Четврти сет је тај који је преокренуо резултат, подигли смо ниво игре у пољу, прорадио је блок, што је довело до много боље реализације, а на крају и до побједе - рекао је Хаџић.

Кормилар Гачанки Иван Маљевић упркос поразу није био незадовољан.

- Прије утакмице смо рекли да прижељкујемо да изненадимо фаворита и мало је недостајало да се то и деси. На најбољи начин смо искористили њихове грешке у два сета, били надомак тријумфа, али једноставно нисмо имали довољно снаге - истакао је Маљевић.

За најбољу играчицу финалног меча проглашена је Дијана Васић из Бимал Јединства, док је најбоља одбојкашица Републике Српске за 2014. годину њена саиграчица Верица Симић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана