Borac pao za sedam minuta

Darko Pašagić
Borac pao za sedam minuta

Banjaluka - Fudbaleri Borca u derbiju četvrtog kola Premijer lige poraženi su na "Grbavici" od Željezničara sa 1:2 iako su imali prednost punih 46 minuta.

Izabranici Željka Vranješa dobro su otvorili utakmicu i već u 16. minutu došli do prednosti. Goran Galešić je izveo slobodan udarac sa desne strane, a kapiten Boris Raspudić samo je malo zakačio loptu što je bilo dovoljno da ona završi iza leđa Vedrana Kjosevskog. Bivši igrač Borca Saša Kajkut u igru je ušao u 61. minutu, a samo nekoliko sekundi kasnije u svom prvom dodiru sa loptom postigao je prvenac u dresu Željezničara. Tim sa "Grbavice" do pobjede je došao u 68. minutu golom Asima Zeca.

- Dobro smo stajali na terenu, imali povoljan rezultat, a onda je odlučilo tih kobnih nekoliko minuta. Umjesto da ih "sahranimo" kontrama i polukontrama koje smo imali, mi primimo dva gola. Kod prekida smo dozvolili Kajkutu da ostane sam i onda je sve krenulo nizbrdo. Najžalosnije je što smo ih imali, stvorili smo nekoliko sjajnih šansi, koje nismo uspjeli da ih realizujemo - naglasio je Vranješ.

Priliku da prekinu seriju od dva vezana poraza Banjalučani će imati iduće nedjelje kada na Gradski stadion stiže Vitez.

- Sada imamo dvije vezane utakmice na svom terenu protiv Viteza, a onda sa Sarajevom. U ovom trenutku razmišljamo samo o prvoj, koju jednostavno moramo dobiti, a tek poslije toga ćemo razmišljati o duelu protiv tima sa "Koševa" - dodao je Vranješ.

Treba istaći da su navijači Željezničara, popularni "manijaci" tokom cijelog meča vrijeđali pristalice Borca, ali i same igrače banjalučkog tima. Veoma često sa njihove strane tribina čuli su se i ratni pokliči. U jednom trenutku podigli su transparent u kojem govore o "nekom novom ratu", ali i da je borčevcima mjesto preko Drine. Na njemu je pisalo:

"Na oborcima sa letvama prave ste dase, a malo ranije ste u svom gradu bježali od goloruke mase. Častan borac zna da bitka je djelić rata u kojem svaki lešinar odleti preko Drine kod brata".

Sada su na potezu nadležni organi FS BiH i biće jako zanimljivo vidjeti kako će oni reagovati na ove parole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana