Борац пао за седам минута

Дарко Пашагић
Борац пао за седам минута

Бањалука - Фудбалери Борца у дербију четвртог кола Премијер лиге поражени су на "Грбавици" од Жељезничара са 1:2 иако су имали предност пуних 46 минута.

Изабраници Жељка Врањеша добро су отворили утакмицу и већ у 16. минуту дошли до предности. Горан Галешић је извео слободан ударац са десне стране, а капитен Борис Распудић само је мало закачио лопту што је било довољно да она заврши иза леђа Ведрана Кјосевског. Бивши играч Борца Саша Кајкут у игру је ушао у 61. минуту, а само неколико секунди касније у свом првом додиру са лоптом постигао је првенац у дресу Жељезничара. Тим са "Грбавице" до побједе је дошао у 68. минуту голом Асима Зеца.

- Добро смо стајали на терену, имали повољан резултат, а онда је одлучило тих кобних неколико минута. Умјесто да их "сахранимо" контрама и полуконтрама које смо имали, ми примимо два гола. Код прекида смо дозволили Кајкуту да остане сам и онда је све кренуло низбрдо. Најжалосније је што смо их имали, створили смо неколико сјајних шанси, које нисмо успјели да их реализујемо - нагласио је Врањеш.

Прилику да прекину серију од два везана пораза Бањалучани ће имати идуће недјеље када на Градски стадион стиже Витез.

- Сада имамо двије везане утакмице на свом терену против Витеза, а онда са Сарајевом. У овом тренутку размишљамо само о првој, коју једноставно морамо добити, а тек послије тога ћемо размишљати о дуелу против тима са "Кошева" - додао је Врањеш.

Треба истаћи да су навијачи Жељезничара, популарни "манијаци" током цијелог меча вријеђали присталице Борца, али и саме играче бањалучког тима. Веома често са њихове стране трибина чули су се и ратни покличи. У једном тренутку подигли су транспарент у којем говоре о "неком новом рату", али и да је борчевцима мјесто преко Дрине. На њему је писало:

"На оборцима са летвама праве сте дасе, а мало раније сте у свом граду бјежали од голоруке масе. Частан борац зна да битка је дјелић рата у којем сваки лешинар одлети преко Дрине код брата".

Сада су на потезу надлежни органи ФС БиХ и биће јако занимљиво видјети како ће они реаговати на ове пароле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана