Bojana Puzigaće opravdao povratak na Gradski stadion

Darko Pašagić
Bojana Puzigaće opravdao povratak na Gradski stadion

Banjaluka - Povratak Bojana Puzigaće na Gradski stadion u Banjaluci prošle zime pokazao se kao pun pogodak za Borac.

Iskusni lijevi bočni fudbaler ovog proljeća u "crveno-plavom" dresu odigrao je devet od deset utakmica u kojima je postigao tri gola i jednom bio asistent. Prvi put se upisao u strijelce u 19. kolu, kada je na gostovanju u Šamcu načeo mrežu domaćeg Borca, a u istom meču je bio i asistent. U 21. kolu donio je pobjedu Borcu u Zvorniku nad Drinom od 2:1 golom iz penala u 87. minutu, da bi u 22. kolu na Gradskom stadionu bio strijelac jedinog gola u 85. minutu u duelu sa Zvijezdom 09. Propustio je samo duel protiv Podrinja u Janji (0:0) i to je jedini meč u kojem Borac ovog proljeća nije zabilježio pobjedu. Naime, u deset susreta izabranici Vuleta Trivunovića devet puta su trijumfovali i jednom remizirali uz gol-razliku 17:3.

- Nadam se da sam ispunio ono što se od mene očekivalo. Međutim, iskren da budem, Prva liga ove sezone nije ni približno jaka, kao u sezoni 2007/08, kada sam sa Borcem takođe bio šampion. Naravno, to ne smije umanjiti naš uspjeh, jer smo stvarno dosta kvalitetniji od rivala - rekao je Puzigaća.

Do kraja sezone ostalo je da bude odigrano još šest kola, a Borac ima 15 bodova viška u odnosu na drugoplasirano Podrinje i da bi i zvanično ovjerio titulu, trebaju mu još samo četiri boda.

- Nema stajanja do kraja, odnosno do trenutka dok prednost ne bude nedostižna. Ipak, izvjesno je da ćemo biti prvaci, što našem stručnom štabu pruža idealnu priliku da u preostalim susretima više daje šansu mlađima, koji bi u narednim sezonama trebalo da pokažu pravo lice ne samo u dresu Borca - nastavio je Puzigaća.

U petom kolu Lige za prvaka Banjalučani u nedjelju od 18.30 časova dočekuju Rudar Prijedor, koji je pred početak prvenstva uz "crveno-plave" važio za najvećeg kandidata za titulu.

- Pokazalo se u ovom trenutku da smo, ipak, daleko ispred njih, a to smo pokazali i u dva duela tokom sezone. Ipak, od "rudara" sam očekivao bar malo više. To ne znači da u nedjelju neće zapeti i pokušati da se dobrom igrom iskupe. Međutim, kvalitet je na našoj strani i sigurno ćemo ih i treći put savladati u ovom prvenstvu - istakao je Puzigaća i dodao da zbog povreda u ekipi neće biti Borisav Erić i Siniša Dujaković.

Iskusni fudbaler je naglasio da Borac u narednoj sezoni može mnogo u Premijer ligi BiH.

- Preduslov je da se tim pojača sa pet-šest iskusnih igrača, odnosno sa po jednim na svim pozicijama. Ukoliko tako bude, neće biti nikakvo čudo da budemo u samom vrhu - izjavio je Puzigaća.

Zimus je sa Borcem potpisao ugovor na dvije i po godine.

 - Za sada ne razmišljam o odlasku, ali ako bi na ljeto iskočila neka povoljna ponuda, možda i odem. Naravno, da mi je lijepo u klubu u kojem sam ponikao, ali moraju se poklopiti i neke druge stvari - dodao je Puzigaća.

Licenca

Na Gradskom stadionu su istakli da je u ovom trenutku potrebno 150.000 maraka da bi se Borac riješio dijela dugovanja, koja koče dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi BiH naredne sezone. Čelnici Borca imaju rok do sredine juna da FS BiH dostave dokaze o izmirenju obaveza ili potpisivanju reprograma. U redovima Banjalučana već su počeli da razmišljaju o pojačanjima za narednu sezonu, a na listi želja je napadač subotičkog Spartaka Ognjen Mudrinski.

Posjeta

Predstavnici Jagielonije sa predsjednikom kluba i potpredsjednikom Fudbalskog saveza Poljske Cezarom Kulešom na čelu juče su boravili u Banjaluci i posjetili su FK Borac i RK Borac. Oni su zajedno sa uglednim privrednicima iz Poljske bili u posjeti Privrednoj komori RS, a dolazak na Gradski stadion imao je i poslovni karakter.

- Oni su samo jedan od klubova koji su zainteresovani za našeg mladog igrača Vladana Danilovića, čijom bi prodajom mogli da se riješimo dugovanja - rekao je direktor Banjalučana Dejan Lukendić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana