Бојана Пузигаће оправдао повратак на Градски стадион

Дарко Пашагић
Бојана Пузигаће оправдао повратак на Градски стадион

Бањалука - Повратак Бојана Пузигаће на Градски стадион у Бањалуци прошле зиме показао се као пун погодак за Борац.

Искусни лијеви бочни фудбалер овог прољећа у "црвено-плавом" дресу одиграо је девет од десет утакмица у којима је постигао три гола и једном био асистент. Први пут се уписао у стријелце у 19. колу, када је на гостовању у Шамцу начео мрежу домаћег Борца, а у истом мечу је био и асистент. У 21. колу донио је побједу Борцу у Зворнику над Дрином од 2:1 голом из пенала у 87. минуту, да би у 22. колу на Градском стадиону био стријелац јединог гола у 85. минуту у дуелу са Звијездом 09. Пропустио је само дуел против Подриња у Јањи (0:0) и то је једини меч у којем Борац овог прољећа није забиљежио побједу. Наиме, у десет сусрета изабраници Вулета Тривуновића девет пута су тријумфовали и једном ремизирали уз гол-разлику 17:3.

- Надам се да сам испунио оно што се од мене очекивало. Међутим, искрен да будем, Прва лига ове сезоне није ни приближно јака, као у сезони 2007/08, када сам са Борцем такође био шампион. Наравно, то не смије умањити наш успјех, јер смо стварно доста квалитетнији од ривала - рекао је Пузигаћа.

До краја сезоне остало је да буде одиграно још шест кола, а Борац има 15 бодова вишка у односу на другопласирано Подриње и да би и званично овјерио титулу, требају му још само четири бода.

- Нема стајања до краја, односно до тренутка док предност не буде недостижна. Ипак, извјесно је да ћемо бити прваци, што нашем стручном штабу пружа идеалну прилику да у преосталим сусретима више даје шансу млађима, који би у наредним сезонама требало да покажу право лице не само у дресу Борца - наставио је Пузигаћа.

У петом колу Лиге за првака Бањалучани у недјељу од 18.30 часова дочекују Рудар Приједор, који је пред почетак првенства уз "црвено-плаве" важио за највећег кандидата за титулу.

- Показало се у овом тренутку да смо, ипак, далеко испред њих, а то смо показали и у два дуела током сезоне. Ипак, од "рудара" сам очекивао бар мало више. То не значи да у недјељу неће запети и покушати да се добром игром искупе. Међутим, квалитет је на нашој страни и сигурно ћемо их и трећи пут савладати у овом првенству - истакао је Пузигаћа и додао да због повреда у екипи неће бити Борисав Ерић и Синиша Дујаковић.

Искусни фудбалер је нагласио да Борац у наредној сезони може много у Премијер лиги БиХ.

- Предуслов је да се тим појача са пет-шест искусних играча, односно са по једним на свим позицијама. Уколико тако буде, неће бити никакво чудо да будемо у самом врху - изјавио је Пузигаћа.

Зимус је са Борцем потписао уговор на двије и по године.

 - За сада не размишљам о одласку, али ако би на љето искочила нека повољна понуда, можда и одем. Наравно, да ми је лијепо у клубу у којем сам поникао, али морају се поклопити и неке друге ствари - додао је Пузигаћа.

Лиценца

На Градском стадиону су истакли да је у овом тренутку потребно 150.000 марака да би се Борац ријешио дијела дуговања, која коче добијање лиценце за такмичење у Премијер лиги БиХ наредне сезоне. Челници Борца имају рок до средине јуна да ФС БиХ доставе доказе о измирењу обавеза или потписивању репрограма. У редовима Бањалучана већ су почели да размишљају о појачањима за наредну сезону, а на листи жеља је нападач суботичког Спартака Огњен Мудрински.

Посјета

Представници Јагиелоније са предсједником клуба и потпредсједником Фудбалског савеза Пољске Цезаром Кулешом на челу јуче су боравили у Бањалуци и посјетили су ФК Борац и РК Борац. Они су заједно са угледним привредницима из Пољске били у посјети Привредној комори РС, а долазак на Градски стадион имао је и пословни карактер.

- Они су само један од клубова који су заинтересовани за нашег младог играча Владана Даниловића, чијом би продајом могли да се ријешимо дуговања - рекао је директор Бањалучана Дејан Лукендић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана