Aleksandar Subić: Borac na prvom mjestu

Darko Pašagić
Aleksandar Subić: Borac na prvom mjestu

Banjaluka - Želja mi je da u nastavku sezone pružim što bolje partije i pomognem Borcu da ostvari što bolji plasman.

Izjavio je ovo lijevi bočni fudbaler Banjalučana Aleksandar Subić, koji će i u nastavku sezone biti uzdanica šefa stručnog štaba Vinka Marinovića.

- Mnogo se govorilo o mom odlasku sa Gradskog stadiona tokom zime, ali konkretnih ponuda nije bilo. Borac mi je za sada na prvom mjestu, a na kraju sezone vidjećemo šta će biti dalje - naglasio je Subić, koji sa Banjalučanima ima ugovor do kraja 2016. godine.

Iako u pripremnom periodu fudbaleri Borca nisu baš blistali prvotimac "crveno-plavih" smatra da će sve biti u najboljem redu kada prvenstvo počne.

- Dobro se radilo i rezultati će se vidjeti u nastavku sezone. Pred nas niko nije zacrtao cilj da moramo izboriti plasman na međunarodnu scenu, ali smatram da možemo biti u samom vrhu tabele. Nismo ni bez ambicija u Kupu BiH, gdje smo stigli do četvrtfinala Kupa BiH - nastavio je Subić.

Klub je napustio iskusni Mladen Žižović za kojeg je rekao da će se teško nadoknaditi njegov odlazak.

- On će nam sigurno mnogo nedostajati, jer su njegovo iskustvo i mirnoća svim igračima, a pogotovo mlađima ulijevali dodatno samopouzdanje. Međutim, ne vrijedi jadikovati, već moramo njegov odlazak što prije nadomjestiti - dodao je Subić.

Do kraja priprema fudbaleri Borca odigraće "generalku" protiv prvoligaša Republike Srpske Slobode iz Mrkonjić Grada. Meč se igra petak u Krupi na Vrbasu.

Jesen

U prvom dijelu sezone Subić je odigrao 13 utakmica, a propustio je samo mečeva prva dva kola, protiv Mladosti iz Velike Obarske i Sarajeva u kojima su Banjalučani zabilježili dva poraza. U narednih 13 kola od 1.170 minuta na terenu je bio čak 1.114, dva puta se upisao u strijelce i bio je jedan od najstandardnijih u četi Vinka Marinovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana