UEFA kaznila Partizan sa 30.000 evra

Srna
UEFA kaznila Partizan sa 30.000 evra

Beograd - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije /UEFA/ kaznila je Fudbalski klub "Partizan" sa 30.000 evra zbog ispada navijača na meču protiv "Jang bojsa" u Ligi Evrope.

"Crno-bijele" je UEFA teretila za rasističke parole sa tribina, neprikladno ponašanja pristalica, prisustvo neakreditovanih predstavnika pored terena i isticanje banera podrške nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

Potpredsjednik "Partizana" Vladimir Vuletić izrazio je zadovoljstvo što će klub u šesnaestini finala Lige Evrope moći pred navijačima da dočeka "Viktoriju" iz Plzenja.

"Članovi Disciplinske komisije, uprkos zlonamernim optužbama češkog delegata /na meču protiv žJang bojsaž/, umeli su da prepoznaju i usvoje pravnu argumentaciju koju smo im predočili", naveo je Vuletić u pisanoj izjavi.

On je istakao da je ovo i poruka navijačima "Partizana" da više ne izlažu nemogućim zadacima pravni tim kluba, koji je, kako je naveo, na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti.

Vuletić je izrazio žaljenje što je "Crvena zvezda" dobila suspenziju stadiona za meč protiv moskovskog "CSKA" zbog izgreda navijača na utakmici sa "BATE" u Borisovu i ponudio vječitom rivalu pomoć.

Prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope "Partizan" i "Viktorija" igraće 15. februara na stadionu u Humskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana