УЕФА казнила Партизан са 30.000 евра

Срна
УЕФА казнила Партизан са 30.000 евра

Београд - Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније /УЕФА/ казнила је Фудбалски клуб "Партизан" са 30.000 евра због испада навијача на мечу против "Јанг бојса" у Лиги Европе.

"Црно-бијеле" је УЕФА теретила за расистичке пароле са трибина, неприкладно понашања присталица, присуство неакредитованих представника поред терена и истицање банера подршке некадашњем команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу.

Потпредсједник "Партизана" Владимир Вулетић изразио је задовољство што ће клуб у шеснаестини финала Лиге Европе моћи пред навијачима да дочека "Викторију" из Плзења.

"Чланови Дисциплинске комисије, упркос злонамерним оптужбама чешког делегата /на мечу против жЈанг бојсаж/, умели су да препознају и усвоје правну аргументацију коју смо им предочили", навео је Вулетић у писаној изјави.

Он је истакао да је ово и порука навијачима "Партизана" да више не излажу немогућим задацима правни тим клуба, који је, како је навео, на граници правничких и професионалних могућности.

Вулетић је изразио жаљење што је "Црвена звезда" добила суспензију стадиона за меч против московског "ЦСКА" због изгреда навијача на утакмици са "БАТЕ" у Борисову и понудио вјечитом ривалу помоћ.

Прву утакмицу шеснаестине финала Лиге Европе "Партизан" и "Викторија" играће 15. фебруара на стадиону у Хумској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана