Proljeće stiglo u Humsku

B92
Proljeće stiglo u Humsku

Fudbaleri Partizana pobjedili su Jang Bojs 2:1 i plasirali se u nokaut fazu Lige Evrope, prvi put poslije 13 godina!

Crno-bijeli su kolo prije kraja grupne faze stekli tri boda prednosti u odnosu na rivala iz Švajcarske s kojim imaju bolji međusobni skor (1:1 u Bernu).

Pred više od 20.500 navijača u Humskoj Partizan je poveo preko Leandrea Tavambe u 12. minutu, već u 25. je izjednačio Mumi Ngmaleu, da bi u 53. poslije sjajnog kontranapada i asistencije Danila Pantića meč rješio Ognjen Ožegović.

Partizan je poveo iz prve šanse na utakmici, poslije centaršuta Jankovića iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane, Tavamba je sjajno skočio na visini „penala“, te glavom loptu od zemlju poslao između stative i golmana Jang Bojsa.

Ovaj gol je probudio goste koji su odmah preuzeli kontrolu nad igrom i uspostavili dominaciju u sredini terena, koju su lako prenosili ispred gola crno-bijelih.

Kružili su gosti oko kaznenog prostora Partizana, čiji igrači nisu uspokevali da dobro isprate taj ritam, i to ih je brzo koštalo vođstva. Poslije jedne opasne situacije u kaznenom Švajcarci dobijaju korner, Sulejmani ubacuje loptu u peterac, Tavamba slabo reaguje i servira loptu Ngmaleu koji sa 7-8 metara trese mrežu u 25. minutu.

Dominirao je Jang Bojs još desetak minuta, tražio put do preokreta, ali su crno-bijeli postepeno uspjeli da uspostave ravnotežu u sredini terena i privedu kraju prvo poluvrjeme.

Poslije 15-minutne pauze na teren izlazi potpuno drugačiji Partizan. Izuzetno agresivni u veznom redu crno-bijeli su preuzeli kontrolu, uspostavili svoj ritam i krenuli da prete golu Jang Bojsa.

To je brzo donijelo rezultat srpskom šampionu, u 53. minutu Vulićević „otvara“ kontru po desnoj strani, gura loptu do Tavambe koji je brzo šalje po zemlji kroz srce kaznenog na drugu stativu do usamljenog Pantića.

Mladi vezista je bio u odličnoj situaciji da sam šutira, ali je reagovao fenomenalno, prevario je rivala ispred sebe visokom povratnom loptom u sredinu gdje je utrčavao Ožegović i glavom savladao Fon Balmosa.

I poslije ovog gola Partizana gosti preuzimaju inicijativu, kreću na sve ili ništa, trener Jang Bojsa Hiter pola sata prije kraja uvodi na teren i iskusnog golgetera Oroa, koji je u nastavku bio glavna meta centaršuteva Sulejmanija, imali su gosti nekoliko solidnih situacija ispred i u kaznenom prostoru crno-bijelih, ali su Đukićevi momci odoljeli i izborili plasman u nokaut fazu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana