Прољеће стигло у Хумску

Б92
Прољеће стигло у Хумску

Фудбалери Партизана побједили су Јанг Бојс 2:1 и пласирали се у нокаут фазу Лиге Европе, први пут послије 13 година!

Црно-бијели су коло прије краја групне фазе стекли три бода предности у односу на ривала из Швајцарске с којим имају бољи међусобни скор (1:1 у Берну).

Пред више од 20.500 навијача у Хумској Партизан је повео преко Леандреа Тавамбе у 12. минуту, већ у 25. је изједначио Муми Нгмалеу, да би у 53. послије сјајног контранапада и асистенције Данила Пантића меч рјешио Огњен Ожеговић.

Партизан је повео из прве шансе на утакмици, послије центаршута Јанковића из слободног ударца искоса са лијеве стране, Тавамба је сјајно скочио на висини „пенала“, те главом лопту од земљу послао између стативе и голмана Јанг Бојса.

Овај гол је пробудио госте који су одмах преузели контролу над игром и успоставили доминацију у средини терена, коју су лако преносили испред гола црно-бијелих.

Кружили су гости око казненог простора Партизана, чији играчи нису успокевали да добро испрате тај ритам, и то их је брзо коштало вођства. Послије једне опасне ситуације у казненом Швајцарци добијају корнер, Сулејмани убацује лопту у петерац, Тавамба слабо реагује и сервира лопту Нгмалеу који са 7-8 метара тресе мрежу у 25. минуту.

Доминирао је Јанг Бојс још десетак минута, тражио пут до преокрета, али су црно-бијели постепено успјели да успоставе равнотежу у средини терена и приведу крају прво полуврјеме.

Послије 15-минутне паузе на терен излази потпуно другачији Партизан. Изузетно агресивни у везном реду црно-бијели су преузели контролу, успоставили свој ритам и кренули да прете голу Јанг Бојса.

То је брзо донијело резултат српском шампиону, у 53. минуту Вулићевић „отвара“ контру по десној страни, гура лопту до Тавамбе који је брзо шаље по земљи кроз срце казненог на другу стативу до усамљеног Пантића.

Млади везиста је био у одличној ситуацији да сам шутира, али је реаговао феноменално, преварио је ривала испред себе високом повратном лоптом у средину гдје је утрчавао Ожеговић и главом савладао Фон Балмоса.

И послије овог гола Партизана гости преузимају иницијативу, крећу на све или ништа, тренер Јанг Бојса Хитер пола сата прије краја уводи на терен и искусног голгетера Ороа, који је у наставку био главна мета центаршутева Сулејманија, имали су гости неколико солидних ситуација испред и у казненом простору црно-бијелих, али су Ђукићеви момци одољели и изборили пласман у нокаут фазу такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана