Partizan želi pobjedu i netaknutu mrežu

Agencije
Partizan želi pobjedu i netaknutu mrežu

Beograd - Fudbaleri Partizana večeras dočekuju posljednjeg protivnika pred plasman u grupnu fazu Lige Evrope Neftči iz Bakua.

Prva utakmica četvrte runde plej-ofa igra se od 20.15 časova a prema prodaji ulaznica tribine stadiona u Humskoj trebalo bi da budu poprilično ispunjene.

"Crno-bijeli" su uspjeli da prebrode jedan od najtežih perioda u istoriji kluba gdje su čak i morali štrajkovati zbog neisplaćenih zarada. Uspješno su startovali u prvenstvu sa dvije pobjede, a kako saznaju mediji u Srbiji uspjeli su se izboriti za zarađeni novac, jer je uprava navodno obezbijedila sredstva da isplati 90 odsto dugovanja igračima. To bi dodatno trebalo da popravi atmosferu u klubu pred jedan od najvažnijih mečeva u dosadašnjem dijelu sezone. Fudbaleri Partizana vjeruju da mogu do pobjede. Ove ekipe se dobro poznaju jer su prije dvije godine u grupnoj fazi igrali dva meča koja su završili remijem 0:0 i 1:1.

- U seriji smo dobrih rezultata, iako smo ispali iz Lige šampiona zbog gola u gostima. Bio bi svojevrstan podvig ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Neftči zaslužuje respekt, imaju dosta kvalitetnih stranaca, ali naš cilj je ulazak u Ligu Evrope. Želim pobedu, bez primljenog gola - kazao je trener Partizana Marko Nikolić.

On je dodao da su se za ovaj meč oporavili Danilo Pantić i Andrija Živković. Fudbaleri Neftčija u utorak su stigli u Beograd, a prvi trening su odradili na stadionu Crvene zvezde. Golman azerbejdžanske ekipe Saša Stamenković tako se vratio na poznati teren jer je branio za "crveno-bijele".

- Svaki dolazak na "Marakanu" je za mene novo iskustvo i mnogo mi znači. Drago mi je što sam video svoje prijatelje, ovo mi je velika motivacija pred utakmicu - rekao je Stamenković.

On je bio u sastavu protiv Partizana prije dvije godine kada je imao sukobe sa igračima i navijačima. Vjeruje da sada neće biti tako, ali i da prvi meč neće riješiti ništa.

- Biće teško. Mislim da se ništa neće znati posle prve utakmice. Očekuje nas teško gostovanje, Partizan je sigurno favorit, ali mi imamo svoje šanse. Profesionalac sam, ne razmišljam šta će se dešavati na tribinama. Ne očekujem provokacije ni na terenu, momci iz Partizana su dobri, pravi sportisti. Prošli put je bilo malih problema, ali verujem da su se strasti smirile - zaključio je Stamenković.

Baku će za duel sa Partizanom biti jači za čileanskog napadača Nikolasa Kanalesa koji se vratio u klub prije nekoliko dana. On je u sezoni 2012/2013. postigao 30 golova za Neftči u prvenstvu i smatraju ga za najboljeg stranca koji je igrao za ovaj klub.

Parovi 4. kola

Aktobe - Legija (17), Astana - Viljareal, Dinamo Mo. - Omonija (17.30), AEL - Totenhem, HJK - Rapid, Karabah - Tvente, Ruh - Metalist (18), PSV - Soligorsk (18.45), Dinamo Minsk - Nacional, Elfsborg - Rio Ave, Karabukspor - Sent Etijen (19), Petrolul - Dinamo Z. (19.15), Apolon - Lokomotiv Moskva, Jang Bojs - Debrecin (19.30), Zorja - Fejnord (19.45), Panatinaikos - Midtjland, Trabzonspor - Rostov, Cvole - Sparta Prag (20), Zimbru - PAOK (20.05), Asteras - Makabi Tel Aviv, Grashopers - Klub Briž, Partizan - Neftči, Trnava - Cirih (20.15), Lokeren - Hal,  Lion - Astra, Split - Torino, Real Sosijedad - Krasnodar (20.30), Sarajevo - Borusija Menhengladbah (20.45), Rijeka - Šerif (21.15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana