Партизан жели побједу и нетакнуту мрежу

Агенције
Партизан жели побједу и нетакнуту мрежу

Београд - Фудбалери Партизана вечерас дочекују посљедњег противника пред пласман у групну фазу Лиге Европе Нефтчи из Бакуа.

Прва утакмица четврте рунде плеј-офа игра се од 20.15 часова а према продаји улазница трибине стадиона у Хумској требало би да буду поприлично испуњене.

"Црно-бијели" су успјели да преброде један од најтежих периода у историји клуба гдје су чак и морали штрајковати због неисплаћених зарада. Успјешно су стартовали у првенству са двије побједе, а како сазнају медији у Србији успјели су се изборити за зарађени новац, јер је управа наводно обезбиједила средства да исплати 90 одсто дуговања играчима. То би додатно требало да поправи атмосферу у клубу пред један од најважнијих мечева у досадашњем дијелу сезоне. Фудбалери Партизана вјерују да могу до побједе. Ове екипе се добро познају јер су прије двије године у групној фази играли два меча која су завршили ремијем 0:0 и 1:1.

- У серији смо добрих резултата, иако смо испали из Лиге шампиона због гола у гостима. Био би својеврстан подвиг улазак у групну фазу Лиге Европе. Нефтчи заслужује респект, имају доста квалитетних странаца, али наш циљ је улазак у Лигу Европе. Желим победу, без примљеног гола - казао је тренер Партизана Марко Николић.

Он је додао да су се за овај меч опоравили Данило Пантић и Андрија Живковић. Фудбалери Нефтчија у уторак су стигли у Београд, а први тренинг су одрадили на стадиону Црвене звезде. Голман азербејџанске екипе Саша Стаменковић тако се вратио на познати терен јер је бранио за "црвено-бијеле".

- Сваки долазак на "Маракану" је за мене ново искуство и много ми значи. Драго ми је што сам видео своје пријатеље, ово ми је велика мотивација пред утакмицу - рекао је Стаменковић.

Он је био у саставу против Партизана прије двије године када је имао сукобе са играчима и навијачима. Вјерује да сада неће бити тако, али и да први меч неће ријешити ништа.

- Биће тешко. Мислим да се ништа неће знати после прве утакмице. Очекује нас тешко гостовање, Партизан је сигурно фаворит, али ми имамо своје шансе. Професионалац сам, не размишљам шта ће се дешавати на трибинама. Не очекујем провокације ни на терену, момци из Партизана су добри, прави спортисти. Прошли пут је било малих проблема, али верујем да су се страсти смириле - закључио је Стаменковић.

Баку ће за дуел са Партизаном бити јачи за чилеанског нападача Николаса Каналеса који се вратио у клуб прије неколико дана. Он је у сезони 2012/2013. постигао 30 голова за Нефтчи у првенству и сматрају га за најбољег странца који је играо за овај клуб.

Парови 4. кола

Актобе - Легија (17), Астана - Виљареал, Динамо Мо. - Омонија (17.30), АЕЛ - Тотенхем, ХЈК - Рапид, Карабах - Твенте, Рух - Металист (18), ПСВ - Солигорск (18.45), Динамо Минск - Национал, Елфсборг - Рио Аве, Карабукспор - Сент Етијен (19), Петролул - Динамо З. (19.15), Аполон - Локомотив Москва, Јанг Бојс - Дебрецин (19.30), Зорја - Фејнорд (19.45), Панатинаикос - Мидтјланд, Трабзонспор - Ростов, Цволе - Спарта Праг (20), Зимбру - ПАОК (20.05), Астерас - Макаби Тел Авив, Грасхоперс - Клуб Бриж, Партизан - Нефтчи, Трнава - Цирих (20.15), Локерен - Хал,  Лион - Астра, Сплит - Торино, Реал Сосиједад - Краснодар (20.30), Сарајево - Борусија Менхенгладбах (20.45), Ријека - Шериф (21.15).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана