Orlovi love bronzu protiv Kazahstana

Agencije
Orlovi love bronzu protiv Kazahstana

Beograd - Brazilci iz Rusije srušili su snove futsalerima Srbije da mogu igrati u finalu Evropskog prvenstva pošto je zahvaljujući njima "zbornaja" slavila sa 3:2 nakon produžetaka, ali "orlovi" će imati priliku da bar dođu do bronze u subotu od 18.30 časova kada će se ponovo boriti sa Brazilcima, ovog puta sa onim koji igraju za Kazahstan.

Igrači Srbije odlično su parirali Rusima, koji su dva puta vodili preko Edera Lime i Sergeja Abramova, ali su domaći poravnavali rezultat preko Mladena Kocića i Miloša Simića. Ipak, Brazilac Romulo pogodio je u produžecima i tako rastužio igrače Srbije i više od 11.000 navijača u "Areni".

- Da reprezentacije u našem sportu igraju bez stranaca, bili bismo šampioni Evrope. Jedino mi od svih polufinalista nemamo Brazilce. Ponosan sam na momke zbog svih pobeda koje smo ostvarili. Bili smo u egalu i sa Rusima, ali smo pali u produžecima - kazao je golman Srbije Miodrag Aksentijević.

"Orlovi" će se boriti za istorijsku medalju protiv Kazahstana, koji je u drugom polufinalu izgubio od Španije sa 5:3.

- Uvek imamo motiv iako nas je iscrpela teška utakmica sa Rusima. Polufinale je veliki uspeh, ali ako nam se ukaže prilika za bronzu, učinićemo sve da je uzmemo. Kazahstan je selekcija za svaki respekt, ključni igrač Leo neće igrati zbog kartona, dok im je kapiten povređen. Ipak to ništa ne mora da znači. Učinićemo sve da se bronzanom medaljom oprostimo od naše publike - rekao je selektor Srbije Aca Kovačević.

Iako zbog grčeva nije mogao igrati u produžecima protiv Rusije, najbolji strijelac Srbije Mladen Kocić se oporavio i biće spreman za meč za treće mjesto. On je bio razočaran zbog podjele karata za polufinale.

- Bilo je problema. Savez je uzeo najbitnije karte za donji sektor 200, gde su bili naši prijatelji i porodica koji su glasnije navijali. Oni su prebačeni na gornji sektor. Možda bi nam njihova podrška dodatno pomogla u najtežim trenucima meča - rekao je Kocić.

Sa Portugalcima u baražu

Selekcija Srbije igraće protiv Portugalije u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će od 14. septembra do 2. oktobra biti igrano u Kolumbiji. Prvi meč na rasporedu je 22. marta u Beogradu, a revanš 12. aprila u Lisabonu.

- Možda i nije loš žreb, majstor Rikardinjo ponovo dolazi u Beograd. To će biti još jedna dobra promocija futsala, karte su otvorene i videlo se na ovom prvenstvu da niko nije nepobediv. Šanse su 60:40 za Portugaliju - istakao je selektor Srbije Aca Kovačević.

Ostali parovi baraža: Slovenija - Španija, Slovačka - Ukrajina, Poljska - Kazahstan, Bjelorusija - Rusija, Holandija - Azerbejdžan i Mađarska - Italija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana