Орлови лове бронзу против Казахстана

Агенције
Орлови лове бронзу против Казахстана

Београд - Бразилци из Русије срушили су снове футсалерима Србије да могу играти у финалу Европског првенства пошто је захваљујући њима "зборнаја" славила са 3:2 након продужетака, али "орлови" ће имати прилику да бар дођу до бронзе у суботу од 18.30 часова када ће се поново борити са Бразилцима, овог пута са оним који играју за Казахстан.

Играчи Србије одлично су парирали Русима, који су два пута водили преко Едера Лиме и Сергеја Абрамова, али су домаћи поравнавали резултат преко Младена Коцића и Милоша Симића. Ипак, Бразилац Ромуло погодио је у продужецима и тако растужио играче Србије и више од 11.000 навијача у "Арени".

- Да репрезентације у нашем спорту играју без странаца, били бисмо шампиони Европе. Једино ми од свих полуфиналиста немамо Бразилце. Поносан сам на момке због свих победа које смо остварили. Били смо у егалу и са Русима, али смо пали у продужецима - казао је голман Србије Миодраг Аксентијевић.

"Орлови" ће се борити за историјску медаљу против Казахстана, који је у другом полуфиналу изгубио од Шпаније са 5:3.

- Увек имамо мотив иако нас је исцрпела тешка утакмица са Русима. Полуфинале је велики успех, али ако нам се укаже прилика за бронзу, учинићемо све да је узмемо. Казахстан је селекција за сваки респект, кључни играч Лео неће играти због картона, док им је капитен повређен. Ипак то ништа не мора да значи. Учинићемо све да се бронзаном медаљом опростимо од наше публике - рекао је селектор Србије Аца Ковачевић.

Иако због грчева није могао играти у продужецима против Русије, најбољи стријелац Србије Младен Коцић се опоравио и биће спреман за меч за треће мјесто. Он је био разочаран због подјеле карата за полуфинале.

- Било је проблема. Савез је узео најбитније карте за доњи сектор 200, где су били наши пријатељи и породица који су гласније навијали. Они су пребачени на горњи сектор. Можда би нам њихова подршка додатно помогла у најтежим тренуцима меча - рекао је Коцић.

Са Португалцима у баражу

Селекција Србије играће против Португалије у баражу за пласман на Свјетско првенство, које ће од 14. септембра до 2. октобра бити играно у Колумбији. Први меч на распореду је 22. марта у Београду, а реванш 12. априла у Лисабону.

- Можда и није лош жреб, мајстор Рикардињо поново долази у Београд. То ће бити још једна добра промоција футсала, карте су отворене и видело се на овом првенству да нико није непобедив. Шансе су 60:40 за Португалију - истакао је селектор Србије Аца Ковачевић.

Остали парови баража: Словенија - Шпанија, Словачка - Украјина, Пољска - Казахстан, Бјелорусија - Русија, Холандија - Азербејџан и Мађарска - Италија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана