Ivana Španović: Protekla sezona najbolja do sada

Agencije
Ivana Španović: Protekla sezona najbolja do sada

Beograd - Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović ocijenila je da joj je protekla sezona bila najuspješnija do sada u karijeri.

Ivana je sa najvećih takmičenja ove godine, Svjetskog prvenstva u dvorani i Evropskog prvenstva na otvorenom, donosila medalje. Na takmičenju u Dijamantskoj ligi došla je do drugog mjesta, a dijamant joj je izmakao zbog manjeg broja pobjeda tokom takmičenja.

- Ovo je definitivno moja najuspešnija godina. Osvojila sam svetsku bronzu u dvorani i evropsko srebro, pomerila granice najboljeg rezultata kako u dvorani tako i na otvorenom. Izbila sam na prvu poziciju svetske rang-liste u jednom trenutku da bi u sveukupnom poretku Dijamantske lige zauzela drugo mesto sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana - kazala je Španovićeva.

Tokom cijele godine bila je u samom svjetskom vrhu skakačica udalj. Međutim, Srpkinja ne želi da stane na tome i očekuje da će naredne sezone imati još bolje rezultate. Fokus će joj biti učešće na šampionatu svijeta u Pekingu. To takmičenje bi trebalo biti prava provjera za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru godinu kasnije.

- Tokom cele sezone sam uspela da održim vrlo visok nivo forme i ono što je najvažnije nisam imala ozbiljnih povreda. Svi ovi uspesi daju mi dodatno samopouzdanje za narednu sezonu u kojoj će prioritet imati Svetsko prvenstvo u Pekingu. Očekujem da ću još više popraviti svoje rezultate, tako da se nadam još uspešnijoj godini - zaključila je Španovićeva.

Svjetski kup

Španovićeva je ovu sezonu završila prošlog vikenda kada je nastupala za reprezentaciju Evrope na Svjetskom kupu u Marakešu gdje je osvojila drugo mjesto u skoku udalj. Španovićeva je imala skok od 6,53 metara, a ispred nje se našla samo Francuskinja Elojz Lesur koja je skočila deset centimetara duže. Njih dvije su donijele trijumf Evropi u ovoj disciplini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana