Ивана Шпановић: Протекла сезона најбоља до сада

Агенције
Ивана Шпановић: Протекла сезона најбоља до сада

Београд - Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић оцијенила је да јој је протекла сезона била најуспјешнија до сада у каријери.

Ивана је са највећих такмичења ове године, Свјетског првенства у дворани и Европског првенства на отвореном, доносила медаље. На такмичењу у Дијамантској лиги дошла је до другог мјеста, а дијамант јој је измакао због мањег броја побједа током такмичења.

- Ово је дефинитивно моја најуспешнија година. Освојила сам светску бронзу у дворани и европско сребро, померила границе најбољег резултата како у дворани тако и на отвореном. Избила сам на прву позицију светске ранг-листе у једном тренутку да би у свеукупном поретку Дијамантске лиге заузела друго место са истим бројем бодова као и првопласирана - казала је Шпановићева.

Током цијеле године била је у самом свјетском врху скакачица удаљ. Међутим, Српкиња не жели да стане на томе и очекује да ће наредне сезоне имати још боље резултате. Фокус ће јој бити учешће на шампионату свијета у Пекингу. То такмичење би требало бити права провјера за учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру годину касније.

- Током целе сезоне сам успела да одржим врло висок ниво форме и оно што је најважније нисам имала озбиљних повреда. Сви ови успеси дају ми додатно самопоуздање за наредну сезону у којој ће приоритет имати Светско првенство у Пекингу. Очекујем да ћу још више поправити своје резултате, тако да се надам још успешнијој години - закључила је Шпановићева.

Свјетски куп

Шпановићева је ову сезону завршила прошлог викенда када је наступала за репрезентацију Европе на Свјетском купу у Маракешу гдје је освојила друго мјесто у скоку удаљ. Шпановићева је имала скок од 6,53 метара, а испред ње се нашла само Францускиња Елојз Лесур која је скочила десет центиметара дуже. Њих двије су донијеле тријумф Европи у овој дисциплини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана