Đoković spreman za konačni obračun

Glas Srpske
Đoković spreman za konačni obračun

Pariz - Svi navijači Novaka Đokovića s nestrpljenjem očekuju njegov prvi meč na mastersu u Parizu, a najbolji srpski teniser odradio je prvi trening u "Bersiju" gdje će pokušati da prestigne Rafaela Nadala na vrhu ATP liste.

Srpski as u prvom kolu je slobodan, a u drugom će, najvjerovatnije sutra, igrati protiv pobjednika duela između Marka Čekinata i kvalifikanta. Novak je imao dovoljno vremena da se odmori nakon osvojenog mastersa u Šangaju, pa je tako tokom cijele prošle sedmice trenirao u svojoj bazi u Monte Karlu. Poslije potencijalnog duela sa Čekinatom, Novakovi rivali na putu ka završnici mogli bi da budu Stefanos Cicipas, Marin Čilić i Rodžer Federer, sa kojim se može sastati u polufinalu. Međutim, Švajcarac neće imati nimalo lako posao, jer se u njegovom dijelu kostura nalaze igrači poput Kevina Andersona, Keija Nišikorija i Grigora Dimitrova. Kada je riječ o Nadalu, on čeka pobjednika duela između Fernanda Verdaska i Žeremija Šardija, a na putu ka finalu mogli bi da mu se nađu prošlogodišnji šampion Džek Sok, Đorić i Zverev.

Kako god da se završi predstojeća sezona, sigurno je da će 2019. godina biti veoma zanimljiva, što je naglasio i trener Stanislasa Vavrinke i nekadašnji drugi teniser svijeta Magnus Norman.

- Novak je odjednom, poslije pada koji je imao, skoro nepobjediv. Rodžer Federer igra dobro, Nadal je imao dobru sezonu. Sljedeće sezone vratiće se i Endi Marej, mladi igrači počinju da igraju na visokom nivou i biće zanimljivo vidjeti dalji rast Aleksandra Zvereva, zatim Borne Ćorića i Stefanosa Cicipasa. Siguran sam da nas čeka jako dobra sezona - rekao je Norman.

On je siguran da će se i njegov učenik, Vavrinka vratiti u sami vrh svjetskog tenisa, baš kao Đoković, Nadal i Federer poslije povreda.

- To što su se vrhunski teniseri vraćali poslije povreda je veoma ohrabrujuće. Stan osjeća da i on to može. Vidim da je veoma motivisan, i dalje osjeća da može da ponudi dobar tenis - zaključio je Norman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana