Crvena zvezda ostaje bez ponajboljeg fudbalera

Agencije
Crvena zvezda ostaje bez ponajboljeg fudbalera

Vigo - Trener Crvene zvezde Miodrag Božović ostao je bez ponajboljeg igrača Aleksandra Kataija, koji prelazi u Seltu prema pisanju španskog lista "As".

Španski novinari tvrde da je transfer dogovoren, Katai će potpisati četvorogodišnji ugovor, dok će Zvezdi pripasti suma od tri miliona evra. Ukoliko Srbobranac napusti redove šampiona Srbije, biće to veliki udarac za ekipu sa Topčidera, koja se bori za plasman u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope. Još ako se na to doda da je budućnost Uga Vijeire u crveno-bijelom dresu potpuno neizvjesna, Zvezda bi u odlučujućim utakmicama mogla da bude izuzetno oslabljena jer bi praktično ostala bez tri najvažnije karike iz prošle sezone, s obzirom na to da Marko Grujić već trese mreže u dresu Liverpula. Katai bi se u Vigu pridružio nekadašnjem saigraču iz Vojvodine Nemanji Radoji i bivšem ofanzivnom vezisti OFK Beograda Dejanu Dražiću. Seltu sa klupe predvodi argentinski stručnjak Eduardo Berico i prošle sezone je ovaj klub zauzeo šesto mjesto u Primeri, što znači da će igrati u Ligi Evrope. Klub je napustio najbolji igrač Nolito i za nešto manje od 17 miliona evra pojačao Mančester siti. Španski reprezentativac igra na istoj poziciji kao Katai, pa se može reći da Berico Srbina vidi kao Nolitovu zamjenu.

Katai ima 25 godina, a karijeru je započeo u Vojvodini, gdje je prošao sve mlađe selekcije ovog tima. Četiri godine bio je član Olimpijakosa, ali za to vrijeme nije odigrao nijedan meč za Pirejce. Trener Ernesto Valverde nije tolerisao nešto slabije defanzivne karakteristike srpskog fudbalera, pa je Olimpijakos Kataija slao na pozajmice u OFI, Vojvodinu, Platanijas i Crvenu zvezdu. Kada je vraćen na pozajmicu u Vojvodinu, završio je u bolnici zbog problema sa trombom. Tokom oporavka dobio je oko devet kilograma, što mu je otežalo povratak na teren i tada je njegova karijera izgledala pomalo izgubljeno. Dolazak u Zvezdu pokazao se kao najbolja odluka u karijeri, odigrao je dvije fenomenalne sezone i poručio da ima još mnogo toga da pokaže. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Superlige Srbije sa 21 postignutim pogotkom, što ga je i preporučilo čelnicima Selte.

Vijeiri ponuđen ugovor

Uprava Crvene zvezde ponudila je novi ugovor Ugu Vijeiri jer mu sadašnji ističe sljedećeg ljeta, ali Portugalac ima nekoliko ponuda iz inostranstva, a najviše je zagrizao Olimpik iz Marselja. Prema navodima beogradskih medija iz izvora bliskih klubu, nije nerealno da Vijeira napusti Zvezdu do kraja prelaznog roka 31. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana