Црвена звезда остаје без понајбољег фудбалера

Агенције
Црвена звезда остаје без понајбољег фудбалера

Виго - Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић остао је без понајбољег играча Александра Катаија, који прелази у Селту према писању шпанског листа "Ас".

Шпански новинари тврде да је трансфер договорен, Катаи ће потписати четворогодишњи уговор, док ће Звезди припасти сума од три милиона евра. Уколико Србобранац напусти редове шампиона Србије, биће то велики ударац за екипу са Топчидера, која се бори за пласман у групну фазу Лиге шампиона или Лиге Европе. Још ако се на то дода да је будућност Уга Вијеире у црвено-бијелом дресу потпуно неизвјесна, Звезда би у одлучујућим утакмицама могла да буде изузетно ослабљена јер би практично остала без три најважније карике из прошле сезоне, с обзиром на то да Марко Грујић већ тресе мреже у дресу Ливерпула. Катаи би се у Вигу придружио некадашњем саиграчу из Војводине Немањи Радоји и бившем офанзивном везисти ОФК Београда Дејану Дражићу. Селту са клупе предводи аргентински стручњак Едуардо Берицо и прошле сезоне је овај клуб заузео шесто мјесто у Примери, што значи да ће играти у Лиги Европе. Клуб је напустио најбољи играч Нолито и за нешто мање од 17 милиона евра појачао Манчестер сити. Шпански репрезентативац игра на истој позицији као Катаи, па се може рећи да Берицо Србина види као Нолитову замјену.

Катаи има 25 година, а каријеру је започео у Војводини, гдје је прошао све млађе селекције овог тима. Четири године био је члан Олимпијакоса, али за то вријеме није одиграо ниједан меч за Пирејце. Тренер Ернесто Валверде није толерисао нешто слабије дефанзивне карактеристике српског фудбалера, па је Олимпијакос Катаија слао на позајмице у ОФИ, Војводину, Платанијас и Црвену звезду. Када је враћен на позајмицу у Војводину, завршио је у болници због проблема са тромбом. Током опоравка добио је око девет килограма, што му је отежало повратак на терен и тада је његова каријера изгледала помало изгубљено. Долазак у Звезду показао се као најбоља одлука у каријери, одиграо је двије феноменалне сезоне и поручио да има још много тога да покаже. Прошле сезоне био је најбољи стријелац Суперлиге Србије са 21 постигнутим поготком, што га је и препоручило челницима Селте.

Вијеири понуђен уговор

Управа Црвене звезде понудила је нови уговор Угу Вијеири јер му садашњи истиче сљедећег љета, али Португалац има неколико понуда из иностранства, а највише је загризао Олимпик из Марсеља. Према наводима београдских медија из извора блиских клубу, није нереално да Вијеира напусти Звезду до краја прелазног рока 31. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана