Branko Grahovac, golman rumunskog CSMS Jašija, za Glas Srpske: Partizan može proći Steauu

Dejan Jovičić
Branko Grahovac, golman rumunskog CSMS Jašija, za Glas Srpske: Partizan može proći Steauu

Banjaluka - Golman rumunskog CSMS Jašija i dobar poznavalac prilika u tamošnjem fudbalu Branko Grahovac vjeruje da šampion Srbije Partizan ima velike šanse da prođe Steauu i plasira se u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Idealan početak sezone u kojem su zabilježili četiri pobjede u svim takmičenjima bez primljenog gola fudbaleri Partizana pokušaće da nastave večeras od 20.30 časova na gostovanju protiv rumunskog šampiona u prvom meču trećeg pretkola, koji se igra u Bukureštu. Grahovac već pet godina igra u Rumuniji i dobro poznaje kvalitete Steaue, a za "Glas Srpske" govorio je o šansama Partizana.

- Steaua nije kao što je bila na nivou od prije šest mjeseci. Otišla su im četiri ključna igrača: Lukaš Šukala, Lukijan Sanmartean, Klaudiju Keseiru i Andrej Prepelica, a zauzvrat nisu doveli neka kvalitetna pojačanja. Mislim da Partizan ima ogromne šanse za prolaz, jer rumunskim klubovima generalno ne odgovara naš stil igre i imaju dosta problema protiv srpskih klubova. Najveća opasnost dolazi od Aleksandrua Čipčijua i Nikolaja Stančijua, koji su podjednako opasni na bilo kojem dijelu terena kad imaju loptu u nogama i često sami rješavaju utakmice, kako solo akcijama tako i šutevima sa distance - istakao je Grahovac.

Meč u Bukureštu proći će bez navijača na tribinama, jer je Steaua dobila kaznu, ali Grahovac smatra da to nije prevelika prednost Partizana zbog situacije koja vlada u klubu.

- Što se tiče navijača, Steaui je svejedno da li igraju pred praznim tribinama, jer od prije nekoliko mjeseci navijači bojkotuju klub koji je promijenio ime i grb, a samim tim i ne dolaze na utakmice. Sad Steaua nije Steaua već FCSB - dodao je momak porijeklom iz Srpca.

On vjeruje da će revanš u Beogradu za sedam dana biti još zanimljiviji.

- Biće zanimljivo pogledati duel između Partizana i Steaue, pogotovo u Beogradu, jer su rumunski mediji nekoliko puta prenijeli da su navijači "crno-bijelih" najozloglašeniji na Starom kontinentu i vjerujte mi da se mnogo plaše utakmice u Beogradu - zaključio je Grahovac.

U ostalim mečevima večeras se sastaju: HJK - Astana (18 časova), Slacburg - Malme (19), Seltik - Karabag (20.45), Leh - Bazel (20.45), Rapid - Ajaks (21.05).

Bandalovski povrijeđen

Fudbaleri Partizana na meču protiv Steaue biće oslabljeni za bugarskog defanzivca Ivana Bandalovskog, koji se povrijedio tokom meča sa Jagodinom proteklog vikenda. Zbog toga će morati da pauzira barem sedam dana, jer u klubu ne žele da rizikuju sa težom povredom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana