Бранко Граховац, голман румунског ЦСМС Јашија, за Глас Српске: Партизан може проћи Стеауу

Дејан Јовичић
Бранко Граховац, голман румунског ЦСМС Јашија, за Глас Српске: Партизан може проћи Стеауу

Бањалука - Голман румунског ЦСМС Јашија и добар познавалац прилика у тамошњем фудбалу Бранко Граховац вјерује да шампион Србије Партизан има велике шансе да прође Стеауу и пласира се у четврто коло квалификација за Лигу шампиона.

Идеалан почетак сезоне у којем су забиљежили четири побједе у свим такмичењима без примљеног гола фудбалери Партизана покушаће да наставе вечерас од 20.30 часова на гостовању против румунског шампиона у првом мечу трећег преткола, који се игра у Букурешту. Граховац већ пет година игра у Румунији и добро познаје квалитете Стеауе, а за "Глас Српске" говорио је о шансама Партизана.

- Стеауа није као што је била на нивоу од прије шест мјесеци. Отишла су им четири кључна играча: Лукаш Шукала, Лукијан Санмартеан, Клаудију Кесеиру и Андреј Препелица, а заузврат нису довели нека квалитетна појачања. Мислим да Партизан има огромне шансе за пролаз, јер румунским клубовима генерално не одговара наш стил игре и имају доста проблема против српских клубова. Највећа опасност долази од Александруа Чипчијуа и Николаја Станчијуа, који су подједнако опасни на било којем дијелу терена кад имају лопту у ногама и често сами рјешавају утакмице, како соло акцијама тако и шутевима са дистанце - истакао је Граховац.

Меч у Букурешту проћи ће без навијача на трибинама, јер је Стеауа добила казну, али Граховац сматра да то није превелика предност Партизана због ситуације која влада у клубу.

- Што се тиче навијача, Стеауи је свеједно да ли играју пред празним трибинама, јер од прије неколико мјесеци навијачи бојкотују клуб који је промијенио име и грб, а самим тим и не долазе на утакмице. Сад Стеауа није Стеауа већ ФЦСБ - додао је момак поријеклом из Српца.

Он вјерује да ће реванш у Београду за седам дана бити још занимљивији.

- Биће занимљиво погледати дуел између Партизана и Стеауе, поготово у Београду, јер су румунски медији неколико пута пренијели да су навијачи "црно-бијелих" најозлоглашенији на Старом континенту и вјерујте ми да се много плаше утакмице у Београду - закључио је Граховац.

У осталим мечевима вечерас се састају: ХЈК - Астана (18 часова), Слацбург - Малме (19), Селтик - Карабаг (20.45), Лех - Базел (20.45), Рапид - Ајакс (21.05).

Бандаловски повријеђен

Фудбалери Партизана на мечу против Стеауе биће ослабљени за бугарског дефанзивца Ивана Бандаловског, који се повриједио током меча са Јагодином протеклог викенда. Због тога ће морати да паузира барем седам дана, јер у клубу не желе да ризикују са тежом повредом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана