Киндер јаје у Америци је забрањено али је оружје легално

Agencije
Киндер јаје у Америци је забрањено али је оружје легално

Трагедија која се догодила у Лас Вегасу још једном је покренула дискусије о законима који дозвољавају и умногоме олакшавају посједовање оружја.

У многим америчким државама, попут Неваде, није вам потребна дозвола да бисте купили оружје, не треба вам чак ни лиценца, а не постоји ни контрола количине пиштоља које можете да посједујете. А онда, с друге стране, закон у Америци је веома оштар за слиједеће ствари:

Киндер јаја

Једна од омиљених дјечјих посластица без које је готово немогуће замислити дјетњство забрањена је у САД. Наиме, Food and Drug Administration (FDA) забранила је увоз киндер јаја због опасности да су играчкице које се налазе у јајима потенцијално опасне и могу изазвати гушење.

Haggis

Шкотски специјалитет од овчијих изнутрица такође је забранила FDA. Американци могу да направе овакав специјалитет сами, али САД неће дозволити увоз ниједне намирнице која садржи овчија плућа.

Пераја ајкула

Традиционалан кинески специјалитет протjеран је из Калифорније 2011. године. Организације за заштиту животиња су жељеле да се стане на пут убијању ајкула, а сада се све уловљене ајкуле враћају назад у море.

Најџела Лосон

Најџела није могла да се укрца у авион Бритиш ервејза за Америку након што је у јавности признала да је конзумирала дрогу. Забрана није дуго трајала и укинута је када је припремала своју емисију "The Taste".

Брадавице

Промотивни постер за Sin City 2 на којем се налази Ева Грин забрањен је у САД јер је „превише провокативан".

Рјечник

Десето издање речника The Merriam-Webster забрањено је у дечјим учионицама широм Калифорније 2010. године након што се један родитељ жалио да је његово дијете пронашло дефиницију оралног секса.

Игре на срећу

У Сјеверној Каролини игре на срећу не смију да трају дуже од пет сати, осим ако се не одржавају на сајму.

Ледени изазов

САД су забраниле својим дипломатама да пристају на ледени изазов чак и ако је у хуманитарне сврхе. Како је објашњено из Стејт департмента, људи од јавног значаја не смију да прихватају такве изазове „без обзира на то каква је њихова сврха".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана